Jandarma Subay Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte Parkur

Jandarma Genel Komutanlığı 2020 yılı muvazzaf ve sözleşmeli subay alımında başvuru sonuçları için bekleyiş başladı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar ve parkur.

Jandarma Subay Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte Parkur

Jandarma subay alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Jandarma Genel Komutanlığı 2020 yılı muvazzaf ve sözleşmeli subay alımı başvuruları Ocak ayı sonuna kadar alındı. 31 Ocak günü başvuruların sona ermesinin ardındna adaylar , sonuç açıklama süreci için bekleyişe başladı. Peki Jandarma Genel Komutanlığı 2020 subay alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçların açıklanmasının ardından ne olacak? Seçim aşamaları ne zaman Subay alımında parkur nasıl? İşte detaylar.

ALIM YAPILACAK BRANŞLAR

Jandarma subay alımında branş dağılımı şu şekilde;

Başvuru sonuçları ile ilgili jandarmadan yapılan açıklama şu şekilde;

Adaylar Başvuru Sıralamaya Esas Puanına (KPSS notunun %70’i, ALES notunun %30’u) göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve kontenjan miktarının 10 katı aday, KPSS ve ALES puanı istenmeyen Tabip ve Diş Tabibi branşlarına müracaat eden tüm adaylar sınavlara çağrılacaktır.

Sınav ücreti yatırma duyurusu, başvuru sonuçları, sınavlara girecek adayların listesi, sınav merkezi ve sınav tarihi https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmında ilan edilecektir.

50 TL SINAV ÜCRETİ

Açıklanacak sıralamaya giren adaylar 50 TL sınav parası yatıracak.

Adaylar aşağıdaki parkura tabi tutulacak. (Parkur videolu anlatımı haberin üstünde.

SUBAY ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN