Bakan Soylu'dan PÖH ve POMEM Açıklaması Geldi

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan PÖH ve POMEM polis alımı sonuçları hakkında açıklama geldi. İşte Bakan Soylu'dan gelen açıklama.

Bakan Soylu'dan PÖH ve POMEM Açıklaması Geldi

Son dakika : Süleyman Soylu 'dan POMEM ve PÖH açıklaması.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine yapılacak polis adayı alımlarına ilişkin sınav sonuçlarının kısa süre içinde açıklanacağını söyledi.

200 BİN KİŞİ SINAVLARA GİRDİ

"Beni bağışlasınlar, sınav sonuçlarının açıklanması çok uzuyor." diyerek sözlerine başlayan Bakan Soylu, POMEM ve PÖH alımında sınavlara 200 bine yakın kişinin başvuru yaptığı ve adayların  mülakat aşamalarının sona erdiğini , ancak bunların değerlendirme aşamasının kolay olmadığını söyledi. 

8 BİN BEKÇİ ALIMINDA SÜREÇ 10 AY SÜRDÜ

Bakan Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında, EGM 'ye yapılan  8 bin bekçi alımında sonuçların açıklanmasının 10 ay sürdüğünü anımsattı.

BİR PLANLAMA DAHİLİNDE

PÖH alımı sonuçlarının önümüzdeki günler içinde açıklanacağını , daha sonra da kısa sürede POMEM sonuçlarının açıklanacağını söyleyen Bakan Soylu, "POMEM'de de zannediyorum mülakatlar bitmiştir, yani bitmek üzereydi en son benim bildiğim. Daha doğrusu Elazığ ve Van depremleri olmadan önce bittiğini düşünüyorum. Eğer bitmişse, sınav sonuçlarının açıklanması hazırlıkları yapılıyordur. Ama ilk önce polis özel harekatın hemen hemen mülakatlarının bittiğini, açıklamaya hazır hale getirilmeye çalışıldığını biliyorum." dedi.

Kadın erkek polisler, PÖH'ler ve bekçiler bu sayfada: Bilgi alış verişi için TIKLA KATIL