Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler 817 Personel Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 817 personel alınacağına yer verildi. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Mülakat nasıl yapılacak? İşte detaylar.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler 817 Personel Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler, 81 şehirde istihdam etmek üzere sözleşmeli sağlık personeli, büro personeli ve destek personeli alımı yapacağını açıklamıştı. Kasım ayının ilk haftasında yayımlanan ve başvurusu 9 Kasım günü başlayan ilanın başvuruları 19 Kasım günü saat 18.00 itibarıyla sona eriyor. Başvurularda sona gelinmesi ile birlikte adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını, seçim aşamalarının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Biz de kamu bülteni olarak bu yazımızda adayların kafasındaki soruları yanıtlamaya çalıştık.

ALIM YAPILAN KADROLAR

817 personel alımı kadro dağılımı ve illere göre kontenjan dağılımı şu şekilde:

BAŞVURU SONUÇLARI

Bakanlık tarafından yayımlanan başvuru sonrası açıklamaları şu şekilde:

"Adaylar ilan edilen pozisyonlardan sadece bir unvan için başvuru yapabilecek

Sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuru yapan adayların, KPSS puan üstünlüğü esas alınarak sıralanması sonucunda, alınacak personel sayısının 2 katı kadar aday sınava katılmaya hak kazanacaktır

SINAV VE SINAV KONULARI

a) Sınav, sözlü olarak uygulanacaktır.

b) Sınava katılmayan adaylar başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacaktır.

c) Adaylar sınava gelirken yanlarında geçerli bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya pasaport) bulunduracaklardır.

ç) Adaylar sınav sonuçlarına Bakanlık web sayfası üzerinden, başvuru sırasında belirlemiş oldukları şifre ile ulaşabileceklerdir.

d) Sınav sonucu ilan tarihinden itibaren bir yıl süreyle geçerlidir. Adayların bu sınava ilişkin hakları bu süreyle sınırlı olup, daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik teşkil etmez

DEĞERLENDİRME

1- Bakanlığın görev alanına ait sosyal hizmet mevzuatı ve alan bilgisi (50 puan), 2- Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan), 3- Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10 puan), 4- Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan), 5- Genel yetenek ve genel kültürü (10 puan), 6- Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan), konularından olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

SONUÇLAR NE ZAMAN?

Sonuçların açıklanacağı tarih belli değil. Sonuçlar açıklandığında haberdar olmak için UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN