2020 Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Sonuçları Açıklandı

MEB 19 bin 921 sözleşmeli öğretmen alımı tercih sonuçlarını açıkladı. Tercih sonuçları ile birlikte göreve başlamaya hak kazananlar belli oldu.

2020 Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Sonuçları Açıklandı

MEB 2020 öğretmen atama sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 19 bin 921 sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçlarının açıklandığına yer verildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında 81 şehre yapılacak 19 bin 921 sözleşmeli öğretmen atama tercih sonuçlarının açıklandığına yer verildi. 

"Ocak 2020 Sözleşmeli Öğretmen Ataması Kapsamında atama işlemleri belirlenen takvim doğrultusunda 18 Mart 2020 Çarşamba günü sonuçlandırılmıştır.

Başvuru sahipleri atama sonuçlarına https://pbsm.meb.gov.tr/sonuc veya https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-sozlesmeli-ogretmenlik-atama-sonucu-sorgulama adresinden kişisel e-Devlet şifrelerini kullanarak erişebileceklerdir.

Ayrıca koronavirüs salgını tehlikesi nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde örgün ve yaygın eğitim kurumları tatil edildiğinden, bu atama işlemi ile millî sporcuların öğretmen olarak atanması işlemi kapsamında atanan öğretmenlerin kararnamelerinin il millî eğitim müdürlüklerine gönderilmesi ile ilgili olarak okulların açılmasına müteakip Bakanlığımızca https://personel.meb.gov.tr/ adresinden gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."