Van Depremi Sonrası Flaş Açıklama 7 Şiddetinde Deprem Gelir Mi

Van, dün gece 5 şiddetinde bir depremle sarsıldı. Korku ve panik yaşayan vatandaşın aklına 2011’deki 7,2 şiddetinde ki deprem geldi. Tekrar yaşanır mı sorusuna deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür cevap verdi.

Van Depremi Sonrası Flaş Açıklama 7 Şiddetinde Deprem Gelir Mi

Son günlerde Van’da yaşanan depremler vatandaşı korku içine sokarken dün akşam meydana gelen 5 şiddetindeki deprem sonrası vatandaşlar panik içine düştü. 2011’deki depremi akıllara getiren bu deprem sonrası uzmanlardan açıklamalar gelmeye başladı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Van için yüksek şiddette deprem beklenmediğini belirterek vatandaşları rahatlatan açıklamalarda bulundu.

Büyük Deprem Gelmez Endişe Yok

Deprem Uzmanı Görür, yaşanan depremin ardından, "Van’ın Hasan Timur ve Van Fay zonları arasında depremler oluyor. Bunlar daha çok Van fay zonunda. 1/2 saat önce Muradiye-Kuşcu’da 5,3 deprem oldu. Önce de 4,2 olmuştu. Ayrıca, Sürüyolu’nda da 4.5’luk deprem görülmüştü. Bölge sıkışıp yükseliyor. Büyük deprem gelmez, endişe yok’’ ifadelerini kullandı.

Açıklamalar Van Bölgesi İçin

Görür’ün bu açıklamalarından sonra vatandaşların büyük deprem gelmez beklentisi tüm bölge için mi sorusu üzerine bir açıklama daha yapan Görür, ‘’Arkadaşlar, birçok takipcim yöredeki çeşitli fayları belirterek soruyorlar. Benim büyük deprem (7,0 gibi) beklenmez demem Van Fay zonu için geçerlidir, çünkü burada 2011’de 7,2 büyüklüğünde deprem olmuştu, sevgiyle" açıklamalarında bulundu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /