Polisimizin Şehit Olmasına Neden Olan Kişi Serbest Bırakıldı: Aile Tepki Gösterdi

Polis memuru Buket Keleş 'e çarpan ve onu şehit eden kişi hakkında verilen karara polis memurunun ailesi tepki gösterdi. Mahkemenin kararına göre polis memuru Buket Keleş 'i şehit eden kişi hapis yatmayacak.

Polisimizin Şehit Olmasına Neden Olan Kişi Serbest Bırakıldı: Aile Tepki Gösterdi

Polisi şehit eden kişinin serbest kalmasına , polisimizin annesinden tepki.

İzmir 'de meydana gelen olayda, uyuşturucu etkisinde araç kullandığı belirtilen bir kişinin, kontrol noktasında görev yapan polis memuru Buket Keleş 'e çarpması sonucu polis memuru şehit oldu. Gözaltına alınan kişiye hapis cezası verildi ve bu ceza ertelendi.  Şehidimizin ailesi ise duruma tepki gösterdi.

2019 'DA YAŞANDI

19 Kasım 2019 günü meydana gelen olayda, Adnan Menderes Havalimanı kontrol noktası yakınında kaza yaşandı. Yaşanan kazada , Torbalı yönüne doğru gitmekte olan Sedat A. isimli kişinin yönetimindeki 43 DA 218 plakalı minibüs, yolun karşısına geçen polis memuru Buket Keleş'e çarptı.

Polis memuru hastaneye kaldırıldı ancak 8 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Polisimiz şehit oldu. 

İYİ HAL İNDİRİMİ ALDI

Gözaltına alınan kişinin tahlilleri yapıldı ve hap  ile esrar, uyuşturucu kullandığı tespit edildi. Tutuklanan A., avukatının yaptığı itiraz sonucu serbest bırakıldı. 

İYİ HAL İNDİRİMİ ALDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devam eden soruşturmada  bu kişi hakkında 'Bilinçli taksirle insan öldürme' suçundan dava açıldı. İzmir 30'ncu Asliye Mahkemesi'nde görülen davada, tutuksuz sanık, önce 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra bilinçli taksir gerekçesiyle 5 yıl 4 aya çıkarılan ceza, iyi hal indirimiyle 4 yıl 5 ay 10 güne düşürüldü.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Bu da kişinin denetim süresince başka bir suça karışmaması durumunda hapis yatmayacağı anlamına geliyor. 

AİLE TEPKİ GÖSTERDİ

Şehit Buket Keleş 'in Kırşehir' de  ikamet etmekte olan ailesi ise bu karara tepki gösterdi.  55 yaşındaki Baba Hamdi Keleş , "Bu ceza caydırıcı bir ceza değil. Biz bu cezayı kabullenemiyoruz. Avukatımız itiraz etti. İnsanların birilerini öldürmesi bu kadar kolay mı? Onun için biz çok üzüntülüyüz. Ben onu ne hayallerle büyüttüm" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA