İzmir'deki Felaketin Ardından Bölücülere Geçit Yok! Siber Suçlar Göz Açtırmayacak

İzmir ve çevre illerde meydana gelen depremde 4 vatandaşımız hayatını kaybederken, 152 vatandaşımızın yaralandığı öğrenilirken, ilgili depreme dair bölücü açıklamalarda bulunan sosyal medya kullanıcıları hakkında işlem yapılacağı bildirildi. Sosyal medya hesabından bölge halkına yönelik aşağılayıcı, tahkir ve tezyif edici paylaşımlarda bulunanların tespit çalışmalarının başladığı kaydedildi.

İzmir'deki Felaketin Ardından Bölücülere Geçit Yok! Siber Suçlar Göz Açtırmayacak

Türk Polis Teşkilatı'nın resmi sayfasından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; İzmir ve çevre illerde meydana gelen deprem üzerinden bölge halkına yönelik aşağılayıcı, tahkir ve tezyif edici paylaşımlarla halkın bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine düşmanlığa ve/veya kin beslemeye alenen tahrik eden hesaplara ilişkin “tespit” çalışmaları ivedilikle başlatılmış, tespit edilen kişiler hakkında gerekli çalışmalar yapılarak adli mercilere intikal ettirilecektir.

Konunun tarafımızca hassasiyetle takip edildiği hususu;

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.