İzmir’de 4.9 Depreminden Sonra Uzman İsim Yatağından Kalkarak Korkutan Açıklamayı Yaptı

İzmir, sabaha karşı 4.9 şiddetinde depremle sarsıldı. 1’i ağır olmak üzere toplamda 3 yaralı var. Depreme Kuşadası’nda yakalanan deprem uzmanından korkutan açıklama geldi.

İzmir’de 4.9 Depreminden Sonra Uzman İsim Yatağından Kalkarak Korkutan Açıklamayı Yaptı

Depremin Kuşadası’nda yatağından uyandırdığını açıklayana Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, iki bölgenin derhal taşınması gerektiğini açıkladı. Depremin çevre illerde de hissedilmesi sonrası Prof. Ercan, “Biz buna orta büyüklükte deprem diyoruz. Deprem yaklaşık 7 saniye sürdü. Melez ovasındaki yapılaşma derhal durdurulmalıdır” diyerek uyardı.

Anadolu’da En Çok Deprem Beklediğimiz Yer

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan Ercan, “Batı Anadolu son 10 yıldır çok gergin. Normalde Anadolu’da yüzde 52 ile en çok deprem beklediğimiz yer Kuzey Anadolu kırığıydı. Ancak son yıllarda Batı Anadolu’da gerginlik artışı söz konusu oldu. Kızıldeniz’in açılmasıyla Anadolu’nun bu gerginliği taşıyamaması sonucunda kırıklar oluşuyor. Onlardan bir tanesi de Sisam depremi olarak 2020’de oldu.

Yapılaşma Durdurulmalı ve Derhal Taşınmalı

“Şu anki deprem İzmir’de korktuğumuz İzmir kırığı üzerinde olmadı. Biz buna orta büyüklükte deprem diyoruz. Deprem yaklaşık 7 saniye sürdü. Kuşadası’nda beni uykudan uyandırdı. Melez ovasındaki yapılaşma derhal durdurulmalıdır. Bornova-Bayraklı ve Bornova Kırığı etkisi altında olan Karşıyaka-Çiğli kesimleri İzmir’in tetikte olması gereken yerlerdir. Buradaki yapıların kentsel dönüşüm kavramı içinde hazırlanarak iyileştirilmesi gerekiyor. Kesinlikle Bayraklı ve Bornova Ovası’ndaki yapılaşma durdurulmalı. Öncelikli olarak buralar taşınmalı” uyarısında bulundu.