İzmir'deki Depremde Son Durum: İşte Ölü ve Yaralı Sayısı

Son dakika haberi: İzmir'de meydana gelen depremden son dakika bilgileri geldi. 15 ve 17 saat sonra gelen mucize kurtuluşlar sevindirdi. AFAD tarafından yapılan son açıklamada ise depremde 24 kişinin hayatını kaybettiğine yer verildi.

İzmir'deki Depremde Son Durum: İşte Ölü ve Yaralı Sayısı

İşte İzmir'de son durum.

Önceki gün Türkiye, İzmir'den gelen haberle kahroldu. İzmir'de saat 14.51'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki şiddetli depremde birçok bina yıkıldı. Enkazların altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları hemen başladı. Depremin üzerinden 17 saat geçti ve hem iyi haberler hem acı haberler geldi. 17 saat sonra enkazın altından canlı çıkarılan vatandaşlar var.

Deprem anını en net gösteren görüntüler ise şu şekilde:

ARTÇILAR ŞİDDETLİ

AFAD tarafından yapılan son açıklamalarda artçı depremler 5.1 büyüklüğüne kdar çıktı. Dünden bu yana çok sayıda artçı deprem olurken son depremler şu şekilde açıklandı:

17 SAAT SONRA MUCİZE

Bayraklı'da enkaz köpeği Fıstık ile enkaz altında kalan 16 yaşındaki İnci ekiplerin mücadelesi sonucu kurtarıldı. 17 saatlik büyük uğraşlar sonucu önce fıstık adlı köpek, daha sonra 16 yaşındaki İnci çıkarıldı. 17 saat sonra gelen mucize sevindirdi.

15 SAAT SONRA GELEN MUCİZE

Bayraklı'da, Yılmaz Erbek Apartmanı'nda 53 yaşındaki Fadime Tolu, enkazdan sağ olarak kurtarıldı. 15 saat sonra gelen bu mucize kurtuluş sevindirdi.

BÖLGEDE SON DURUM

İzmir'de meydana gelen deprem ile ilgili İçişleri Bakanlığı ve AFAD tarafından açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 24'e yükseldiğine yer verildi. Toplam yaralanan kişi sayısı ise 804 olarak açıklanırken, yaralıların hastanelerde tedavisine devam ediliyor. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Enkaz altında kalan bütün vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bir yandan vatandaşlarımıza hasarlı binalara girmemelerini telkin ediyoruz"

AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasında ise "Depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmaları devam ediyor. TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülüyor" denildi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İzmir’de meydana gelen deprem sonrası yapılan incelemede, Millî Savunma Bakanlığı bağlısı birlik ve kurumlarda herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir" denildi.