AFAD Son Durumu Açıkladı: Ölü Sayısı Arttı

Son dakika haberi: AFAD tarafından bir resmi açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada depremler sonucu 29 kişinin yaşamını yitirdiğine yer verildi.

AFAD Son Durumu Açıkladı: Ölü Sayısı Arttı

Son dakika haberi: Elazığ ve Malatya 'da ölü sayısı yükseldi.

Elazığ 'da önceki gün meydana gelen 6,8 'lik deprem sonrası 400 'den fazla artçı sarsıntı meydana geldi. Sarsıntılar nedeniyle çok sayıda bina yıkıldı. 

Kısa süre önce Elazığ 'da 5.1 büyüklüğünde artçı bir deprem daha meydana geldi.

ACI HABER: ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

AFAD tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada depremde toplamda 29 kişinin yaşamını yitirdiği 1030 kişinin ise yaralandığına yer verildi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yaptığı son açıklamada, "Malatya'da 5 spor tesisi, 15 okul, 2 kütüphane, 7 pansiyon ve tüm kamu misafirhaneleri depremden etkilenen vatandaşların hizmetine açıldı. Malatya'da 5 bin kişinin kalabileceği bir konteyner kent var. İnsani yardımların tamamı AFAD'ın koordinasyonu altında gerçekleştirilecek. İllerimize yarın sabah itibarıyla bir nakdi kaynak gönderiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, "Deprem nedeniyle iletişimi olumsuz etkileyen çok önemli bir durum bulunmamaktadır, bölgeye mobil baz istasyonları sevk edilmiştir" dedi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"39 AFAD il müdürlüğü başta olmak üzere, Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ile çeşitli illerin UMKE ve itfaiye ekiplerinden toplam 1097 arama kurtarma personeli ve 219 araç bölgeye sevk edilmiştir. Çalışmalara destek amacıyla 15 arama kurtarma köpeği bölgeye gönderilmiştir. İhtiyaç durumunda kullanılacak iş makinaları AFAD koordinasyonunda görevlendirilmektedir. Bölgede AFAD koordinasyonu dışında herhangi bir iş makinası çalışmayacaktır.

AFAD Adana, Adıyaman, Aksaray, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Samsun, Sivas ve Şanlıurfa lojistik depolarından bölgeye, 144 tır ile 6 bin 65 aile çadırı, 400 genel maksatlı çadır, 11 bin 532 yatak ve 15 bin 480 battaniye sevk edilmiştir.

Türk Kızılay, bölgeye 167 personel, 19 araç, 7 ikram aracı ve 4 mobil mutfak ile 2 sahra mutfak kiti, 15 bin 747 battaniye, 5 bin 686 yatak, 1518 ısıtıcı, 2 bin 500 çadır, 193 bin 400 kilogram un ve 3 bin 200 adet gıda kolisi sevk etmiştir."