Acı Haber Az Önce Geldi: Depremde Can Kaybı 49'a Yükseldi

İzmir Seferihisar'da meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde can kaybı 49'a yükselirken, yaralı sayısının 896 olduğu, 8 binada arama kurtarma çalışmaları devam ettiği belirtildi.

Acı Haber Az Önce Geldi: Depremde Can Kaybı 49'a Yükseldi

İzmir'deki depremde 1'i boğularak 49 vatandaşımız hayatını kaybederken, yaralı sayısı 896 olarak açıklandı. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devanm ediyor.

Binlerce personel ve STK'nın katıldığı arama kurtarma çalışmalarına ilişkin AFAD'tan yapılan açıklamada, "Bölgede devam eden müdahale çalışmaları için AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden 5.748 personel, 21 arama kurtarma köpeği ile 898 araç görevlendirilmiştir. Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmaları devam etmektedir. Jandarma, Emniyet ve TSK tarafından JİKU, helikopter ve İHA desteğiyle havadan tarama ve görüntü aktarma çalışmaları yürütülmektedir. Deprem sonrasında, tüm Bakanlık ve İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri teyakkuza geçirilmiş; 41 AFAD İl/Birlik müdürlüğünden arama kurtarma personeli bölgeye sevk edilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı’na ait 7 kargo uçağı ile personel ve araç sevkiyatı yapılmaktadır. JAK ve sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığı, yürütülen arama kurtarma çalışmalarına 186 personel, 15 sahil güvenlik botu, 3 helikopter ve 1 dalış timi ile katılmaktadır." denildi.