Zam Farklı Maaşların Yatacağı Tarih Açıklandı

Son Dakika. Bayramdan önce yapılması düşünülen ödemeler gecikti. Memur emeklileri ile dul ve yetimlerinin bayramdan bu yana alamadığı maaş zam farklarının yatacağı tarih açıklandı.

Zam Farklı Maaşların Yatacağı Tarih Açıklandı

Yaklaşık olarak 2 milyon 391 bin memur emeklisi, dul ve yetim temmuz zammı ile enflasyon farkından oluşan zam farkına için tarih açıklandı. Kurban Bayramı öncesi yapılması beklenen bu ödemeler bayramın üzerinden hayli bir vakit geçmesine rağmen yapılmamıştı.

Ödemeler 28 Temmuzda

Konu hakkında bilgi veren Çalışma Bakanlığı yetkilileri, “Fark ödemesi için çalışmalar sürüyor. Belki bir gün önce, belki bir gün sonra olur ama biz 28 Temmuz gibi ödemiş olacağımızı öngörüyoruz” dedi.

Zam farkları, temmuz ayının 1'i ile 5'i arasında emekli aylıklarını zamsız alan tüm memur emeklileri ile hak sahiplerine ödenecek. Temmuz başında örneğin 5 bin lira zamsız emekli aylığı alan bir memur emeklisinin hesabına 2 bin 85 lira zam farkı yatırılacak.

Emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 385 bin 799 kişinin 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 28 Temmuz 2022 tarihinde ödenecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /