YSK'nın Masasında İstanbul Seçimleri İçin 3 İhtimal

Yüksek Seçim Kurulu , İstanbul seçimlerine yapılan itirazı görüşüyor. Görüşme devam ederken YSK 'nın masasında 3 ihtimal var.

YSK'nın Masasında İstanbul Seçimleri İçin 3 İhtimal

Yerel seçimlerin itirazını görüşmek üzere YSK toplandı.

İstanbul seçimlerine yapılan itirazların yenilenmesi için yapılan itiraz Yüksek Seçim Kurulu tarafından görüşülüyor. Öğle saatlerinde başlayan görüşme devam ediyor.

YSK 'NIN KARARINA İTİRAZ EDİLMEYECEK

Yüksek Seçim Kurulu 'nun seçimler için vereceği bu karar bağlayıcı olacak ve itiraz edilemeyecek.

İTİRAZLAR

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece İlçesinde yapılan seçimin sonuçlarına, MHP ise İstanbul'un tümü ve Maltepe seçim sonuçlarına yönelik olağanüstü itirazda bulunmuş ve YSK bu itirazlar üzerine toplanmıştı.

ARA KARARLAR VERİLDİ

YSK, o başvuruların ardından ara kararlar verdi. İstanbul'daki ilçe seçim kurullarınca toplam 46 bin 447 seçmenin durumunun ve sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük olduğu iddiasının araştırılması istendi.

SON KARAR VERİLECEK

İddiaları araştıran İstanbul'daki 39 İlçe Seçim Kurulu raporlarını YSK'ya gönderdi. YSK üyeleri, o raporları inceleyecek. Bu sürecin ardından da İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili son karar verilecek.

MASADA 3 İHTİMAL VAR

YSK'nın alabileceği kararla ilgili 3 olasılık var.

Büyükşehir seçimi iptali

Masadaki kararlardan biri , YSK 'nın İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ve seçimlerin yenilenmesi yönünde vereceği karar. Seçimlerin yenilenmesi durumunda aynı adaylar , aynı seçmenlerin oyu ile 2 Haziran 'da sandıkta yarışacak.

İki ilçede seçim iptali

Maltepe ve Büyükçekmece'de tam kanunsuzluk gerekçesiyle birinde ya da ikisinde birden seçim iptal edilebilir.

İtirazların reddedilmesi

İstanbul seçimine dönük işlemler tamamlanmış olacak. İmamoğlu belediye başkanlığı görevine devam edecek. YSK kesin sonuçları ilan edecek.

Karar açıklandığı anda kamubulteni.com 'da olacak. Bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin