YouTube´da Çocuklarını Paylaşan Anne Babalara Soruşturma!

Çocuklarının videolarını çekerek YouTube kanallarında paylaşan ya da çocukları adına açtıkları kanallardan paylaşım yapan anne-babalar, CİMER’e şikâyet edildi.

YouTube´da  Çocuklarını Paylaşan Anne Babalara Soruşturma!

Dijitalleşmenin yaygınlaştığı son zamanlarda çok sayıda ebeveyn, çocuklarının günlük yaşantısına ait videolar çekerek, yine çocukları adına açtıkları YouTube kanallarında paylaşmaya başladı.

YouTuber’lar bu videolar sayesinde gelir de elde ederken Çocuk hakları alanında çalışan avukat Şahin Antakyalıoğlu konuyu CİMER’e şikâyet etti. Avukat Antakyalıoğlu, şikâyet dilekçesinde, söz konusu hesap sahiplerinin çocuklarını istismar ettiklerini, çocuklar üzerinden para kazandıklarını belirtti.

Şikâyet dilekçesinde Antakyalıoğlu “Çocuklar, çocuk ticareti mağduru haline getirilmiştir. Anne ve baba, TCK 232. ve 233. maddelerinde yer alan, aile bireylerine kötü muamele suçunu ve aile hukukundan kaynaklanan yükümlüğünün ihlali suçunu işlemektedirler. Bu ve benzeri hesapların kapatılmasını anne, baba hakkında adli soruşturma başlatılmasını ve çocuk hakkında Çocuk Koruma Kanunu kapsamında işlem yapılmasını talep ediyorum” dedi.

CİMER de şikâyeti gereğinin yapılması için Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bildirdi. Çocuk Polisi de dilekçeyi “sosyal medya / internet üzerine paylaşım yapan şahıs/ şahısların bilgilerinin araştırılması” için Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderdi.