Yeni POMEM Polis Alımında O Adaylar Avantajlı

EGM yeni dönem POMEM polis alımında adaylar, önceki yıllara göre biraz daha avantajlı olacak. Detaylar kamubulteni.com özel haberinde.

Yeni POMEM Polis Alımında O Adaylar Avantajlı

Adaylerın polis olma şansı arttı.

2018 yılı KPSS sınavları sona erdi. Tüm sonuçların da açıklanmasının ardından yeni dönem polis alımları için geri sayım başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamada 2019 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 35 bin polis alımı yapılacağını söyledi.

Bakan Soylu 'nun bu açıklaması polis adaylarını çok sevindirdi. PMYO, POMEM ve PAEM kapsamında yapılacak polis alımlarında bu yıl ve 2020 'de adaylar bu yıl ve önceki yıla göre daha avantajlı olacak. 

KPSS 'YE GİREN ADAY SAYISI OLDUKÇA AZALDI

2018 lisans KPSS'ye 1 milyon 174 bin kişi girdi. Bu sayı 2016 yılında 70 bin daha fazlaydı. Lisansın yanı sıra 2016 yılında ön lisans KPSS'ye 1 milyon 279 kişi girmişti. Bu sayı bu yıl 750 bin civarına geriledi.

KPSS'ye giren aday sayısı 600 bin civarında azalma gösterdi. Bu da KPSS'ye giren ve lisans'tan 60, ön lisanstan 70 üzeri alan adayların polis olabilme ihtimalini daha da arttırdı. Bu olasılık özellikle ön lisans mezunları için arttı. 

POLİS ALIMINDA KADRO DAĞILIMI

Bakan Soylu 'nun açıkladığı 35 bin polis alımında 20 bin POMEM, 10 bin özel harekat, 2500 PMYO ve 2500 PAEM komiser yardımcısı alımı yapılması bekleniyor. Alım tarihleri ve diğer detaylar için TIKLAYIN

ÖN LİSANS KPSS'DE PUAN ŞOKU

Ön lisans KPSS'ye giren aday sayısında ciddi bir düşüş yaşandı. Bu düşüş standart sapmaya da etki etti ve adayların birçoğu düşük puan aldı. Önceki yıl aynı netle 70 alan aday bu yıl KPSS'den 66 civarında puan aldı. Bu da adaylarda büyük şaşkınlık yarattı. Bu nedenle ön lisans adayları KPSS şartının 60 'a indirilmesini istiyor.

POLİS ALIMLARI BU SAYFADA

EGM polis alımları, PÖH alımları ve tüm ilanlar Kamubulteni.com 'da olacak. İlanlar yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için mobil uygulamamızı indrin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara