Yeni Askerlik Görüşmesi Bu Hafta da Bitmedi-İşte Yeni Tarih

Yeni askerlik sistemi görüşmeleri genel kurulda önceki gün devam etti. Akşam saatlerinde Genel Kurul kapandı ve sadece askeralma kanununun ilk iki maddesi sadece kabul edildi. Genel Kurul haftaya yeniden toplanacak.

Yeni Askerlik Görüşmesi Bu Hafta da Bitmedi-İşte Yeni Tarih

Yeni askerlik yasası görüşmeleri haftaya devam edecek.

TBMM 'de görüşmelerine devam edilen askerlik yasası bu hafta da genel kuruldan geçmedi. Ramazan Bayramı 'ndan önce TBMM Genel Kurulu 'na gelecei ve yasalaşacağı belirtilen yeni askerlik sistemi, güvenlik sorunu olur endişesi nedeniyle bayramdan sonraya ertelenmişti. 

ASKERLERİN YARISI TERHİS OLACAK

Yürürlüğe girmesi ile birlikte silahaltındaki askerlerin yarısı terhis olacak. 130 binden fazla askerin terhis edilecek olması nedeniyle KKTC 'de ve sınır bölgelerinde güvenlik sorunları olur endişesi oluştu.

Tüm partiler , sınırlarda ve KKTC 'de güvenlik sıkıntı olabileceği ve bu nedenle askerlik yasasının bayramdan sonra görüşülmesi gerektiğini ifade etmişti. Bayramdan sonra da Askeralma Kanunu bu hafta meclise geldi. 11 Haziran 2019 Salı günü Genel Kurula gelen ve görüşmelerine başlanan yeni askerlik kanununun ilk 2 maddesi oylandı ve kabul edildi. 

Önceki gün Genel Kurulda ilk iki maddenin kabul edilmesinin ardından başka bir gelişme yaşanmadı ve genel kurul akşam saatlerinde kapandı.

TBMM 18 HAZİRAN SALI GÜNÜ TOPLANACAK

Her haftanın Salı , Çarşamba ve Perşembe günleri toplanan Genel Kurul, önceki gün akşam saat 18,03 'te  kapandı. 

Genel Kurul kapanış konuşmasını yapan TBMM Başkanı şu açıklamayı yaptı:

"Değerli milletvekilleri, gündemimizde başka bir iş bulunmadığından alınan karar gereğince kanun teklifleri ile komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek için 18 Haziran Salı günü saat 15.00’te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum."

Genel Kurul 18 Haziran 2019 Salı günü saat 15,00 'da toplanacak ve Askeralma Kanun Teklifi görüşmeleri devam edecek. 

CELP DÖNEMİ ARTTI

Yeni askerlik sistemine geçilmesi iel birlikte celp dönemleri de arttı. Daha önce yılda 4 defa olan celp dönemi, yeni askerlikte her ay olacak ve yılda 12 celp döneminde gençler askere alınacak.

Diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi yapmakı için TIKLAYIN

ASKERLİK GÖRÜŞMELERİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN ><

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN