Yapılandırmada Taksit Sayısı ve Borç İndirimi Açıklandı

Son Dakika. Borç yapılandırmasında taksit sayısı ve borç indiriminin miktarı belli oldu.

Yapılandırmada Taksit Sayısı ve Borç İndirimi Açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı borç yapılandırmasında detaylar belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati İzmir’de iş dünyasıyla buluşma programında borç yapılandırma paketinin detaylarını açıkladı.

Bakan Nebati yaptığı açıklamada, “Yapılandırma paketinde matrah artırımı 2018 ile 2021 yılları için gelir, kurumlar, KDV ve gelir stopaj vergilerinde geçerli olacak. Artırılan matrahların vergisi peşin ödenirse vergi aslı da yüzde 10 inecek” dedi.

48 Ay Taksit İmkanı

Bakan Nebati yapılandırmadaki taksit sayısı ile ilgili, “Bu yapılandırma paketinde taksit ödeme süresi 4 yıla çıkarılacak. Ödemeler 4 yıla yayılan 48 taksitte yapılacak” ifadelerini kullandı.

Borçlarda İndirim Ne Kadar Olacak

En çok merak edilen sorulardan biri de cevap buldu. Ödemelerde ne kadarlık bir indirim olacağı ile ilgili Bakan Nebati, “Daha kısa sürede ödeyenlere ilave avantajlar sağlanacak. Peşin ödemede yurt içi ÜFE tutarının yüzde 90’ından vazgeçilecek.

İdari para cezaları yapılandırılırken asıl alacak tutarından yüzde 25 indirim yapılacak. Vergi, ceza, faiz gibi hangi türden olursa olsun 2 bin lirayı aşmayan borçlar silinecek” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /