Yakın Tarihimizin En Büyük Yangını: Muğla'daki Orman Yangını Büyüyor

Son dakika haberleri Muğla 'dan gelmeye devam ediyor. Bölgeden alınan bilgilere göre yangının hala kontrol altına alınamadığı, 500 futbol sahası büyüklüğünde alanın yandığı belirtildi. İşte bölgeden gelen görüntüler.

Yakın Tarihimizin En Büyük Yangını: Muğla'daki Orman Yangını Büyüyor

Yakın tarihimizin en büyük orman yangını.

Bölgeden art arda gelen görüntüler durumun vehametini ortaya seriyor. Muğla 'da başlayan orman yangını , rüsgarın da etkisiyle gittikçe büyüyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre 500 futbol sahası büyüklüğünde ağacın kül olduğu belirtilirken itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları hala devam ediyor. 

Yangın henüz kontrol altına alınmış değil.

Tarım ve Orman Bakanlığı, çıkan orman yangınında Kayadibi Mahallesi ve bölgedeki seralar tedbir amaçlı boşaltıldığını ve can kaybının yaşanmadığı yangında bir butik otel ve 350 hektar alanın zarar gördüğünü açıkladı.

Yangına müdahale için çevre ilçelerin yanı sıra Ankara, İzmir, Eskişehir, Balıkesir, Bursa, Konya, Kütahya, Antalya, Denizli ve Aydın'dan ekipler bölgeye yönlendirildi. Yangın bölgesinde oluşturulan kriz merkezinde çalışmaları yöneten Muğla Valisi Esengül Civelek, "Diğer illerden de aldığımız destek ile orman yangını söndürme çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Yanan bir evimiz yok. 2 mahallemiz can güvenliği açısından boşaltıldı. Zarar gören ormanlık alan konusunda şuan bilgi veremiyoruz" dedi.

Yangın Fethiye'ye sıçradı. 

Orman yangını sonrası harekete geçen Muğla Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü koordinesindeki orman yangınlarıyla mücadele ekipleri, 13 dakika sonra Karaağaç mevkisi Kızılçam Koru Ormanları'nın bulunduğu alandaki alevlere ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

Yangın sonrası bölgeye ulaşan 520 personel, 105 arazöz, 18 dozer ve iş makinesiyle söndürme çalışmalarını gece boyu sürdürdü.

Sabahın ilk ışıklarıyla hava araçları da bölgede çalışmalara yeniden başladı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA