Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin Yeni Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli Kimdir , Nerelidir?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Hamdullah Şevli getirildi. Peki Hamdullah Şevli kimdir , nerelidir? İşte Prof. Dr. Hamdullah Şevli 'nin hayatı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin Yeni Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli Kimdir , Nerelidir?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Hamdullah Şevli atandı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın imzası ile yayımlanan kararda 5 üniversiteye rektör ataması yapıldı. Yapılan atamada Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Hamdullah Şevli 'nin ataması yapıldı.

PROF. DR. HAMDULLAH ŞEVLİ KİMDİR?

1974 Yılında Van 'da dünyaya gelen Şevli 'nin annesi: Gavs-ı Hizâni’nin torunu Seyyid Sultan Veled’in Kızıdır. Babası: Merhum Feyzullah ŞEVLİ 'dir. 

Küçük yaşlardan itibaren eski VAN Milletvekili olan amcası Şaban ŞEVLİ ile babası merhum Feyzullah hocadan Arapça Dilbilgisi ve Kur’an ilimleri dersleri alan Şevli,   İlkokulu Van İkinisan İlkokulu ’nda, Liseyi ise Van Atatürk Lisesi ’nde tamamladı.

OMÜ Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü kazanan ve buradan başarı ile mezun olan Şevli, daha sonra, master ve doktora derecelerini Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı’nda yaptı. 

1996-2010 yıllarında Yüzüncü Yıl Üniversitesi ’nde Araştırma Görevlisi ve Yardımcı Doçent olarak görev yapan Şevli,  Matematik Bölümü Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yaptı.

2009 yılında askerliğini yapan Şevli,  2010 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne geçti ve  2011 yılında Doçent oldu. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde milletvekilliği aday adaylığı için yasa gereği 5 yıldır öğretim üyesi olarak görev yaptığı İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden istifa eden Şevli, Fakülte Kurulu Üyeliği ve Fen Bilimleri Dergisi Editörlüğü görevlerini yapıyordu.

2014 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ortaklığında Van ’da “Sosyo-Ekonomik, Kültürel ve Siyasi Boyutlarıyla Çözüm Süreci” Kongresinin koordinatörlüğünü yapmıştır. Türkiye'de Eğitim Sistemi, Türkiye’de Matematik Eğitimi ve Öğretimi üzerinde çalışmalar yapan ekipler içinde yer almıştır. 

Ayrıca 2014 yılında Uluslararası Ticaret Yüksek Lisans programına başlamış ve halen yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. 

İyi derecede İngilizce bilen Şevli evli olup, biri kız, diğeri de erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİM VE TÜM KPSS'SİZ MEMUR POLİS, ASKER ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLUN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara