Van Özalp'ta Vefa Sosyal Destek Grubuna Alçak Saldırı

Son dakika haberi: Van 'da Vefa Sosyal Destek Grubu'na hain saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 görevli hayatını kaybetti.

Van Özalp'ta Vefa Sosyal Destek Grubuna Alçak Saldırı

Son dakika : Van 'da Vefa Sosyal Destek Grubu'na hain saldırı.

Son dakika haberi Van 'dan geldi. edinilen bilgilere göre Van'da bölücü  PKK'lı teröristler, Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca saldırdı.

Korona sürecinde vatandaşlara hizmet veren Vefa Sosyal Destek Grubna yönelik saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

VEFA SOSYAL DESTEK  NEDİR? PERSONELLERİ KİMLERDİR?

112 Acil Çağrı", "155 Polis İmdat", "156 Jandarma İmdat" ve diğer telefon numaraları üzerinden bildirilen ihtiyaç taleplerinin; polis, jandarma, bekçi, AFAD personeli, öğretmen, din görevlileri gibi kamu çalışanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının gönüllüleridir.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, Vefa Destek Gruplarının faaliyetleri şu şekilde paylaşıldı:

"Vefa İletişim Sistemi üzerinden 29 Mart'tan bu yana 1 milyon 980 bin 795 başvuru yapıldı. Bu başvurulardan 806 bin 767'si onaylandı. Onaylanan seyahat izin belgelerinin 189 bin 386'sı tedavi amaçlı, 94 bin 220'si geçici süreyle farklı illerde bulunanlar, 80 bin 875'i birinci derece yakını vefat edenler ve ağır hastalığı bulunanlar, 4 bin 375'i çay üreticisi ve refakatindekiler, 437 bin 911'i ise diğer başvurular oldu.

Seyahat izin talepleri tüm il ve ilçelerde oluşturulan seyahat izin kurulları tarafından değerlendiriliyor. Değerlendirme sonucu başvuru yapanlara SMS ile bildiriliyor."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA