Ünlü Ekonomist Asgari Ücret İçin Ek Zam Tarihini Açıkladı

Ünlü Ekonomist Prof. Özgür Demirtaş bir açıklamada bulundu ve asgari ücrete ek zam için tarih verdi.

Ünlü Ekonomist Asgari Ücret İçin Ek Zam Tarihini Açıkladı

Sosyal medya hesabı üzerinden ekonomiye yönelik dikkat çeken paylaşımlar yaparak adından çokça söz ettiren Prof. Özgür Demirtaş, asgari ücret ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret için Aralık ayını işaret ettiğini, ancak kendisinin asgari ücret ek zam beklediğini söyleyerek sözlerine başlayan, Demirtaş, "Sayın Cumhurbaşkanı zamanı Aralık’dır demişken benim başka bir tahmin yapmam baştan yanılmama yol açabilir. Sonunda kendileri karar verecek. Yine de şu anda bilinmese bile ben Yaz, Sonbahar gibi yeni asgari ücret artışı olur diyorum! Olur ama bu enflasyonda yine işe yaramaz" ifadelerini kullandı.

Demirtaş asgari ücrete her ne kadar zam yapılmayacağına yönelik açıklama yapılsa da ek zammın geleceğini söyledi ve ekledi: "Her ne kadar gündemimizde Asgari ücret artışı yok dense de ben yaz ortası, sonbahar gibi asgari ücrete bir zam daha yapılacağını, ilk başta her zamanki gibi sevinileceğini ama Kış geldiğinde o zammın da eriyip gideceğini, alım gücünün daha da düşeceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Açık Kapı Bırakmıştı

Cumhurbaşkanı, asgari ücrete ek zam için Aralık ayını işaret etmişti. Ancak Erdoğan açıklamasında, işçileri enflasyona ezdirmeyeceklerini, gerekirse işçilerin lehine adımlar atılabileceğini söylemişti.

TÜSİAD: Zam Görüşmeleri Başladı

TÜSİAD tarafından yapılan açıklamada, asgari ücrete ek zammın yapılması için hükümet ile görüşmelere başladıkları belirtilmişti.