Tarım Bakanlığı 10550 Atama TBMM Gündeminde

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM'de yaptığı son dakika açıklamasında 10 bin 550 atama sözünü hükümete hatırlattı.

Tarım Bakanlığı 10550 Atama TBMM Gündeminde

CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur 'dan Tarım Bakanlığına personel alımı açıklaması.

TBMM Genel Kurulu 'nda bir son dakika açıklaması geldi. Mehmet Güzelmansur, yaptığı açıklamada Tarım Bakanlığı 10 bin 550 personel alımına değindi ve Bakan'a tepkisini dile getirdi.

Üniversite mezunu işsiz sayısının 1 milyonu aştığını hatırlatan Güzelmansur, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Başkan, ülkemizde üniversite mezunu işsiz sayısı 1 milyonu aştı. Bunların 150 bini ise mimar ve mühendisten oluşuyor. Ülkemizdeki ekonomik kriz nedeniyle özel sektörde istihdam olanakları daraldı. Dolayısıyla bu gençlerin tek umudu kamuda kendilerine verilen atama sözlerinin tutulması."

FAKIBABA 10 BİN 550 İÇİN KADRO TALEP ETMİŞTİ

Seçimden önceki Tarım Bakanı 'nın geçtiğimiz Şubat ve Mayıs aylarında Maliye'den kadro talep ettiğini hatırlatan Güzelmansur, şu ifadeleri kullandı:

"Önceki Gıda, Tarım Bakanı Sayın Eşref Fakıbaba Bakanlığına 10.550 mühendis ve veteriner alımı için geçtiğimiz yıl -Mayıs ve Şubat 2018- kadro talebinde bulundu. Bu talebe neden sessiz kalıyorsunuz, neden cevap vermiyorsunuz? Sayın Bakan, gelin, Hükûmetinizin bu atama sözünü tutun hem Tarım Bakanlığının personel ihtiyacını karşılamış olun hem de işsiz mühendisleri işe kavuşturun. Yılbaşı öncesi atama bekleyen mühendislere ve personel ihtiyacı olan tüm bakanlıklara bu müjdeyi verin."

İlanın bir an önce yayımlanması gerekiyor. Adaylar 1 yıldan fazladır atama bekliyor.  Atama haberi geldiği anda bildirim alarak haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.