Tabipler Birliği Duyurdu! Doktorlar 7 - 8 Temmuz'da İş Bırakıyor

Bugün Konya şehir hastanesinde yaşanan silahlı saldırı sonrasında doktor Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın hayatını kaybetmesinden sonra TTB'den grev kararı geldi. Sosyal medya üzerinden --saldırıyı kınayan TTB 7-8 Temmuz tarihlerinde grevde olduklarını duyurdu..

Tabipler Birliği Duyurdu! Doktorlar 7 - 8 Temmuz'da İş Bırakıyor

Uzman Doktor Ekrem Karakaya'nın hayatını kaybettiği silahlı saldırı olayı bugün Konya Şehir Hastanesinde yaşandı. 

Gelen bilgilere göre Konya Şehir Hastanesine gelen ve bir başka hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay isimli kişi saat : 14.00 sularında Konya Şehir Hastanesine tedavi olmaya geldi. Kardiyoloji bölümüne giden Hacı Mehmet Akçay, yanında getirdiği silah ile hastanede Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan doktor Ekrem Karakaya'ya kurşun yağdırdı. 

Kanlar içerisinde kalan doktor yere yığılırken, zanlı aynı silahla kendisini vurdu. Hemen müdahele edilen Uzman Doktor Ekrem Karakaya'ya tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. İntihar eden zanlıda tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.Silah sesleri üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Olayla ilgili olarak soruşturma sürerken, saldırı olayında tepkiler gecikmedi. 

Tabipler Birliği Duyurdu, Doktorlar 7 - 8 Temmuz'da İş Bırakıyor

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Türk Tabipler Birliği 7-8 Temmuz tarihlerinde grevde olduklarını duyurdu.

Bakan Koca'dan açıklama

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.