Süleyman Soylu Az Önce Açıkladı: 41 Yaralı Hastaneye Kaldırıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Sakarya'daki patlamaya ilişkin ilk açıklamalar geldi. Bakan Soylu, fabrikadan çıkarılan şimdiye kadar 41 yaralının hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığını söyledi. Fabrikada patlamalar devam ediyor. Bölgeye ambulans ve itfaiye , jandarma ekibi sevkleri devam ediyor.

Süleyman Soylu Az Önce Açıkladı: 41 Yaralı Hastaneye Kaldırıldı

KIZILAY BAŞKANINDAN DA UYARILAR GELİYOR

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, felaketin yaşandığı bölgeye yakın yerlerde oturan vatandaşlara uyarılarda bulunarak, insanların evlerine girerek kapı ve pencerelerini kapatması, dumanları solumaması gerektiğini söyledi. yoğun duman varsa kapı eşiklerine ıslak havlu konulanabileceğini, kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gazın ortaya çıktığını söyledi.  Kerem Kınık, "İnsanların evlerine girip kapı ve pencerelerini kapatarak dumanı solumaması gerekiyor. Yoğun duman varsa kapı eşiklerine ıslak havlu koyulabilir. Kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz." ifadelerini kullandı.

SAAT :13.09 GÜNCELLEME

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Devletimiz bütün imkanlarıyla Hendek'te. Olay yerindeyiz. İlgili bütün birimlerimiz sahadalar, gerekli müdaheleleri yapıyorlar. Şu ana kadar 41 yaralıyı hastanelerimize intikal ettirdik, can kaybımız yok şükür. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun." şeklinde bir mesaj paylaştı.

SAKARYA VALİSİNİN AÇIKLAMALARI

tüm ekiplerin bölgede olduğunu söyleyen Sakarya Valisi, AFAD, Sağlık, İtfaiye, UMKE, Jandarma, Emniyet birimlerinin bölgede olduğunu söyledi. Fabrika etrafında güvenlik tedbirlerinin alındığını, patlamaların devam ettiğini söyleyen Sakarya Valisi, 150-200 civarında personelin fabrikada olduğunu belirtti. Sakarya Valisi, "Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 arası insan var ama patlamalar devam ettiği için müdahale edilemiyor. Olayı yakından takip ediyoruz. Bütün çevre güvenliğini aldık, vatandaşların yaklaşmasına müsaade etmiyoruz. Yaralılarımızı çıkarıyoruz, şu ana kadar can kaybı ile ilgili bir bilgi yok.Gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkan Erdoğan'ın talimatının ardından İçişleri Bakanı, Sağlık Bakanı ve Çalışma Bakanı'nın patlamaların olduğu bölgeye gidiyor.

HENDEK BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMALAR

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, katıldığı canlı yayında patlamalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Babaoğlu, "150-200 civarında çalışanı olduğu söyleniyor. Ambulans ve itfaiye dışında kimseyi almıyorlar. Net bir bilgim yok. 3-4 yıl önce de patlama yaşandı. Aynı fabrikada oldu. Ölen olmamıştı. Patlamalar hala sürüyor. Olay yerine 300 metre mesafedeyim. İlk baştaki kadar güçlü olmasa da patlamalar sürüyor. Tüm ekipler şu an burada. Hendek ilçesine 16 kilometre mesafede bir tesis.Çok güçlü bir patlamaydı. Telefonlarımız susmuyor. Tüm kentte duyuldu. Çevre illerde de duyuldu. Bomba düşmüş sandık. Şu an güvenlik tedbirleri alındı. Güvenlik çemberi kuruldu. Şu an patlamalar devam ediyor. Bomba etkisi yaratacak patlama şu anlık yok. İtfaiye ve ambulanslar nakliyesi devam ediyor. 12-13 ambulans, 20'ye yakın itfaiye ekibi geldi." dedi.