Son Yılların En Büyük FETÖ Operasyonu: Subay, Astsubay ve Uzman Çavuşlar Gözaltına Alınıyor

Son dakika : Terör örgütü FETÖ'nün askeri yapılanmasına dev operasyon başladı. Son yılların en büyük FETÖ operasyonu olan bu operasyonda 304 kişi hakkında 50 şehirde yakalama kararı çıkarıldı.

Son Yılların En Büyük FETÖ Operasyonu: Subay, Astsubay ve Uzman Çavuşlar Gözaltına Alınıyor

Gece yarısı dev operasyon başladı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz sonrası başlatılan ve kararlılıkla yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında son dakika gelişmesi yaşandı. Edinilen bilgilere göre son yıllardaki en büyük operasyon için düğmeye basıldı.  Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordine edilen ve İzmir Emniyet Müdürlüğü ile İzmir Jandarma Komutanlığı tarafında başlatılan operasyonun FETÖ’ye yönelik bugüne kadar yürütülen, hedef sayısı ve nitelik açısından en geniş çaplı operasyon olduğu bildirildi.

Terör örgütünün TSK yapılanmasına yönelik devam eden soruşturmada, Yargıtay tarafından da açıkça delil olarak kabul edilen ankesörlü kontörlü sabit hatlarla iletişim kuran örgüt üyeleri tespit edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT ve Emniyet ekiplerinin koordinesinde yapılan tespit sonrası 295'i muvazzaf olmak üzere toplamda 304 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

50 şehirde yaşayan 304 kişi hakkında gözaltı kararının verilmesinin ardından polis ile jandarma ekipleri harekete geçti ve 50 ilde dev operasyon gece yarısı başladı. 

Edinilen bilgilere göre hakkında gözaltı kararı verilenlerden 5’inin Albay, 1’inin Yarbay, 1’inin Binbaşı, 10’unun Yüzbaşı, 53’ünün Üsteğmen, 5’inin Teğmen, 221’inin Astsubay, 7’sinin Uzman Çavuş ve 1’inin Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı asker şahıslardan sorumlu mahrem sözde imam, yönetici olduğu öğrenildi. 

ÇOĞU KARA VE HAVA

Hakkında gözaltı kararı verilenlerin 111'i Hava, 193'ü ise KKK'da görevli.

Gözaltı kararının ardından 50 şehirde harekete geçen polis ekipleri, eş zamanlı baskınlarla hakkında yakalama kararı çıkarılanları gözaltına almaya başladı. Gözaltına alınan şahıslar , sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA