Son Dakika: Viyadük Faciasından Acı Haber Geldi

Edinilen son dakika bilgilerine göre Kuzey Marmara Otoyolu 'nda bulunan viyadük çalışmaları sırasında çökme meydana geldi. Gebze'nin Tavşanlı mevkisinde meydana gelen olayda,  edinilen son dakika bilgilerine göre 2 işçinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Son Dakika: Viyadük Faciasından Acı Haber Geldi

Son dakika haberi: Gebze'de çöken viyadük'ten kötü haber geldi.

Olay yerine ekipler sevk edilirken, beton blok kaldırılmaya çalışılıyor. 

Edinilen bilgilere göre kazanın blok indirilmesi sırasında meydana geldiği bildirildi.

İHA muhabirinin Habertürk TV'de aktardığına göre, 3 kişi hastaneye götürüldü, ancak enkaz altından çıkarılıp çıkarılmadıkları bilinmiyor. Olay yerinde AFAD ekipleri de ulaştı. Çalışmalar sürüyor.

DHA muhabirinin, Habertürk TV'de aktardığı bilgilere göre; beton blok 30 metre yükseklikten yere çakıldı. Bloğun koptuğu anda işçiler betonun üzerinde bulunuyordu. İşçilerin blokla birlikte yere çakıldığı aktarıldı.

2 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ-1 YARALI

2 işçinin cansız bedenine ulaşıldığı, 1 işçinin yaralı olduğu öğrenildi. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu 10.55 sıralarında meydana gelen kaza. Arama kurtarma ekipleri, AFAD, 112 ve itfaiyemiz olay yerinde. AKUT ekiplerimiz olay yerinde kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Henüz kesin olmamakla birlikte enkaz altında 4 işçimizin olabileceği yönünde bilgiler var. Şu anda kurtarma çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Umarım enkaz altından sağ olarak bu işçilerimizi kurtarırız. İlk bilgilere göre viyadük çalışması sırasında, beton bloğun yerleştirilmesi aşamasında kaza meydana geliyor. Nedenleri konusu tabii teknik incelemeden sonra netleşir. Şu aşamada söyleyeceğimiz bilgiler çok doğru olmaz. İnceleme yapıldıktan sonra daha sağlıklı bilgilere ulaşmış olacağız. İşçilerden bir kişiyle bilinci açık olduğu ve konuşulduğuna dair bilgimiz var ama bunlar ön bilgiler. Henüz daha somut bilgi ve sayı konusu arama kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra ortaya çıkacak. İnşallah arama kurtarma çalışmalarımız olumlu bir neticeyle sonuçlanır. Bütün imkanlar kullanılarak arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. En kısa zamanda onların kurtarılması yönünde çalışmalar devam edecek. Aldığımız bilgilere göre beton bloğun çok ağır olması nedeniyle onun doğrudan kaldırılması biraz zor olması bakımından, beton blok parçalanarak kaldırılma yöntemi tercih edildi arama kurtarma ekiplerimiz tarafından. Ve şu anda o çalışma devam ediyor."

YAŞAM BOŞLUĞU OLUŞMUŞ OLABİLİR

 Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker şunları söyledi:

"Gebze'nin Tavşanlı mahallesinde gerçekleşiyor. Türkiye'nin ikinci büyük viyadüklerinden birisi. Bu yılın sonunda devreye girecekti. Betonu döke döke ilerliyor. O kalıpları sökerken meydana geldi.

Beton blok düştü, altında boşluk olabilir. Orada bir yaşam boşluğu oluşmuş olabilir. Oradan sağ çıkacak arkadaşlar olacak inşallah.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma  Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gebze'de yol çalışması sırasında yaşanan feci kaza ile ilgili iki müfettiş görevlendirdiğini söyledi.

Kamubulteni.com  | Ankara