Son Dakika: Türk Gemisine Korsanlar Saldırdı: 10 Personel Rehin Alındı

Kamerun 'dan Fildişi Sahili 'ne doğru gitmekte olan Paksoy-1 adlı bir Türk gemisine korsanlar saldırdı. İçinde 10 Türk çalışanın olduğu gemi korsanlar tarafından esir alındı.

Son Dakika: Türk Gemisine Korsanlar Saldırdı: 10 Personel Rehin Alındı

Son dakika haberi: Türk gemisine saldırdılar.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Kamerun ’un Douala Limanı 'ndan Fildişi sahili Abidjan Limanı 'na  doğru boş şekilde gitmekte olan Paksoy-1 adlı bir  Türk yük gemisi, korsanların saldırısına uğradı. 

Tamamı Türk vatandaşı olduğu öğrenilen 10 denizci, korsanlar tarafından rehin alındı. Alınan ilk bilgilere göre yaralanma ve can kaybı yaşanmazken, personelin serbest bırakılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

FİRMADAN AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu geminin firması  Kadıoğlu Denizcilik SAN. TİC: A.Ş 'den  konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kamerun’un Douala limanından / Fildişi sahili Abidjan limanına boş olarak gitmekte olan 8900 Dwt Türk bayraklı Paksoy-1 isimli yük gemimize yaklaşık olarak 02:58N - 004:40E mevkinde Nijerya Brass kıyısının 124 mil (230 kilometre) güneybatısında silahlı korsanlarca saldırıya uğramış, gemideki iletişim ve seyir cihazlarına zarar verilmiş ve tamamı Türk vatandaşı 10 denizci arkadaşımız korsanlar tarafından rehin alınmıştır.

İlk duyumlara göre yaralanma ve can kaybı yaşanmamıştır. Tüm personelimizin salimen serbest bırakılmaları için çalışmalarımız devam etmektedir. Konu hakkında daha detaylı bilgilere ulaştıkça sizlere ileteceğiz"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA