Son Dakika: Osman Kavala'dan İlk Açıklama

Son dakika haberi: Gezi olayları davasında tahliye edilen Osman Kavala hakkında tutuklama kararı verilmişti. Tutuklanması sonrası Kavala 'dan ilk açıklama geldi.

Son Dakika: Osman Kavala'dan İlk Açıklama

Son dakika: Osman Kavala 'dan ilk açıklama geldi.

Gezi olayları nedeniyle tutuklanan Osman Kavala hakkında geçtiğimiz gün tahliye kararı verildi. Tahliye kararı verilmesinden saatler sonra 15 Temmuz soruşturması kapsamında Osman Kavala hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan Kavala tutuklanıp yeniden cezaevine gönderildi. 

Tutuklanması sonrası Osman Kavala 'dan ilk açıklama geldi. İşte Kavala 'nın açıklaması:

Her ne kadar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının gereğini yerine getirmeyip tutukluluğumu sürdürmesi ciddi bir hak ihlali olduysa da İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği beraat kararları
olumlu yönde bir adımdır.

TEMELSİZ KURGU

Ben, Gezi Davası'ndaki temelsiz kurgunun, hukuksuzlukların, tutuklama uygulamasının, yargıdaki sorunların anlaşılmasına katkıda bulunacağını ve böylelikle onarıcı bir etki sağlayacağını ümit ediyordum.

CUMHURBAŞKANI'NIN MÜDAHALESİ

Ancak maalesef Cumhurbaşkanı'nın müdahalesi bu imkanı engelledi, bunun arkasından ilkinden çok daha hukuksuz biçimde ve mantıksız bir suçlamayla yeniden tutuklandım. İki buçuk yıl önce bana yöneltilen bu suçlamanın tek dayanağı olan Henri Barkey ile yoğun irtibatım olduğu iddiası Emniyet’ten gelen iletişim kayıtlarıyla uzun zaman önce çürütülmüştü.

MANTIKSIZ

Benim 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısı olduğum iddiası, Gezi Protestolarını planladığım ve organize ettiğim iddiasından çok daha mantıksızdır ve yoğun bir art niyeti göstermektedir.

Maruz kaldığım bu yeni hukuksuzluğun uzun sürmeyeceğini, yargıya verdiği zararın kalıcı olmayacağını ümit ediyorum.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA