Son Dakika: Kabine Sonrası Erdoğan Kararları Açıklıyor

Son dakika haberi: Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinede aalınan kararları açıklıyor.

Son Dakika: Kabine Sonrası Erdoğan Kararları Açıklıyor

Erdoğan 'dan kabine sonrası açıklama.

Kabine sonrası kameralar karşısına geçen Erdoğan açıklamalarda bulunuyor. İşte o açıklamalar:

Kıbrıs seçimi sonuçlandı. Doğu Akdeniz'in tammaını kapsayan siyasi alanda, türkiye 'nin gösterdiği adil ve güçlü duruşa kıbrıs türkleri de sahip çıkmıştır. Sayın Ersin Tatar 'a başarılar diliyorum.

Türkiye tüm gücü ve imkanları ile Kıbrıs Türkünün yanında olacaktır. 

KARADENİZ'DE BULUNAN GAZ

Fatih Gemimizin Tuna 1 kuyusunda keşfettiği rezerv miktarı 405 milyar metreküpe ulaştı. Fatih , önümüzdeki ay Türk Ali 1 kuyusunda sondaja başlayacak. 

Elimizdeki veriler, Türk Ali 1 kuyusundan da keşif haberleri alabileceğimize işaret ediyor. 

Buradan elde edilecek kazancın her kuruşu milletimiz için harcanacaktır. 

Aziz milletin dün İbni Haldun Üniversitesi 'ne ait külliyenin açılışında konuştum. İbni Haldun'un daha sonra pek çok düşünür ve devlet adamı tarafından tespit edilen kavramı COĞRAFYA KADERDİR ifadesidir. Bu analiz, asırlara sariz tartışmaların özetini oluşturuyor. 

Ülkemizin de içinde olduğu coğrafyaya baktığımızda bundaki derin manayı görebiliyoruz. Bir yanımız Avrupa 'ya bir yanımız Asyaya, Bir yanımız Afrika 'ya yayılan , Akdeniz ve Karadeniz 'i bir birine bağlayan yerde. Bu topraklar , bilinen en eski tarih, medeniyet ve mücadelelerine ev sahipliği yapıyor. 

En eski yapı topluluğu Göbeklitepe 'de bulunuyor. En eski paralar, ticaret yolları ve daha birçok şey ülkemiz sınırları içindedir. 

Bu dönemde ideolojik ve askeri çatışmalar komşularımızda yaşanıyor. Türkiye hedeflerine yürümeyi sürdürüyor.  Bölgemizdeki tüm krizleri ülkemize taşıma planları oldu. Terör örgütü saldırılarından darbe girişimine , ekonomik ve siyasi saldırıları boşa çıkardık. Tüm oyunları bozmayı başardık.

Bu süreçte uluslararası kuruluşların ve ülkelerin çoğu ülkemize çifte standart uyguladı. Bu yapıların iki yüzlülüğünü ifşa ederken bir yandan kendi yolumuzda yürümeyi sürdürdük.

Türkiye büyüdükçe müdahil olduğumuz hususlar büyükemtkedir. Mazlumun mağdurun adaletin yanında durmaktan vazgeçmeyeceğiz. 

Ülkemizi 2023 hedflerine bu güzel tablo ile ulaştıracağız. Rabbim bu kutlu yolda emeği olan herkesten razı olsun.

KABİNE KARARLARI

Ulaşım araçları başta olmak üzere çok sayıda insanın bulunduğu yerler, etkinliklerde denetimler sürecek.

Temaslı kişilerin takibi çok daha sıkı şekilde yapılacak.

Yerli aşıda 2 hafta içinde insan üzerinde denemeye geçilecek.

Dünyadaki aşı çalışmalarının ülkemizde uygulanabilirliği konusunda önemli gelişmeler var. Bu hususlar yıl sonunda.

Önümüzdeki bahar ayına kadar aşı meselesini tamamen çözmektir: 

5 ve 9 'uncu sınıflar 2 Kasımda okullara başlayacak.