SON DAKİKA: DEPREMDE VEFAT SAYISI 18 BİN 991'E YÜKSELDİ

İncelemelerde bulunmak için Adıyaman´da olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 ilimizi ağır etkileyen depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu: “Yaşamını yitirenlerin sayısı 18 bin 991.”

SON DAKİKA: DEPREMDE VEFAT SAYISI 18 BİN 991'E YÜKSELDİ

Hafta başında Kahramanmaraş merkezli olarak ard arda meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde ne yazık ki bilanço her geçen dakika artıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'daydı. Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ilimizi ağır etkileyen depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan tarihimizin en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıya olduğumuzun altını çizdi. Depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 18 bin 991'e yükseldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 75 bin 523 kişinin ise kurtarıldığını açıkladı.

Kahramanmaraş merkezi meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremin ardından 10 Şubat Cuma günü itibarıyla 5. Gündeyiz. 10 ilimizde ağır hasara ve can kaybına neden olan sarsıntının ardından enkazda umutlu çalışmalar devam ediyor.

Bölgeden son durumu aktaran Erdoğan, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 18 bin 991'e ulaştı. 75 bin 523 vatandaş kurtarıldı. Ayrıca bölgeden 76 binin üzerinde vatandaşımız talepleri üzerine başka illere gönderilmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklaması şu şekilde:

"Devletimiz tüm bakanlıklarıyla, kurumlarıyla 10 vilayetimizde yoğun şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Milletimiz devletiyle omuz omuzadır. Sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz, uluslararası yardım ekipleri, gönüllüler imkanı olan herkes arama kurtarma yardım çalışmalarına destek veriyor. İster istemez bazı gecikmeler ve eksiklikler de yaşanabiliyor. Vatandaşımız devletin tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde olduğunu biliyor. Sayıları 100 binlerce ifade edecek kişi çalışmalarda görev aldı. Ülkemizin dört bir yanından her türlü ekip, araç gereç bölgeye yönlendirilmiştir. Şu anda parlamentomuzda OHAL kararına kadar tüm adımları attık ve öyle zannediyorum ki 1 saat içerisinde parlamento kararını verecektir.