Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan "Coğrafyamızın ve Dünyanın En Büyük Felaketi"

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Uzmanlar deprem için 'dünyada örneği yok' diyor. Coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketiyle karşı karşıyayız" dedi.

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan "Coğrafyamızın ve Dünyanın En Büyük Felaketi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı basın toplantısında "Uzmanlar deprem için 'dünyada örneği yok' diyor. Coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketiyle karşı karşıyayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 53.317 kurtarma görevlisinin enkaz bölgesinde çalıştığını belirtti. Ayrıca bölgeye 1.000'e yakın ambulans, 241 UMKE timi ve 2 ambulans uçakta görevli toplamda 5.000 sağlık personeli aktarıldığı belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

- Deprem sonrasında 100 milyar liralık kaynağı ilgili kurumlarımıza aktardık.

- 3 bin 549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var.

- Bölgeye toplamda 5 bin sağlık personeli aktarılmıştır. Ülkedeki tüm vatandaşlarımız kan bağışı yapıyor. Çok sayıda personel arama kurtarma çalışmalarında görevlendirildi. Emniyet teşkilatımız tüm unsurlarıyla sahadadır.

- Yaşadığımız bu büyük felaketin milletimizce çektiğimiz acısına hürmeten bir hafta süreyle milli yas ilan ettik. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ederken kurumlarımızın her biri ilave tedbirleri alıyor ve kamuoyuna duyuruyor.

- Depremin yaşandığı 10 ilimizi genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan ediyoruz.

- Arama-kurtarma faaliyetlerini ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için Anayasa'nın 119'uncu maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak Olağanüstü Hal ilan etme kararı aldık.