Son Dakika: Berber, AVM, Seyahat Yasağı ve Okulların Açılması İçin Tarih Verildi

Son dakika haberi: Normalleşme aşamaları hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada normalleşme takvimine yer verildi.

Son Dakika: Berber, AVM, Seyahat Yasağı ve Okulların Açılması İçin Tarih Verildi

Son dakika : Normalleşme için 4 aşama açıklandı.

Koronavirüs vakalarının azalması , ölüm sayısının her geçen gün daha da azalması sonrası normalleşme çalışmaları başladı. Hükümet , kapatılan yerlerin, okulların ve yasakların aşama aşama kaldırılması üzerine çalışmalarını sürdürürken Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi bugün 4 aşamada normalleşmeye dönüleceğini söyledi. 

Selvi kaleme aldığı yazısında normalleşmenin 4 Mayıs günü başlayacağını ve 4 aşamada hayata geçeceğini söyledi.

İlk aşama Ramazan Bayramı 'ndan sonra sona erecek. 26 Mayıs günü sona erecek hazırlık aşamasında kademeli geçiş süreci başlayacak. Market, berber, AVM ve belirli kısıtlamalarla diğer işyerlerinin açılması gündeme gelecek

İKİNCİ AŞAMA

İkinci aşama ise 27 Mayıs 2020 günü başlayacak ve 31 Ağustos 2020 'e kadar devam edecek. Bu aşamada ise şehirlerarası seyahat kısıtlaması kaldırılacak. Ülkeler arası seyahat yasağının da kademeli olarak kaldırılması bu süreçte olacak. Okullar bu süreçte hala kapalı olacak.

ÜÇÜNCÜ AŞAMA

Üçüncü aşamada ise okullar açılacak ve devlet tam kapasite çalışmaya başlayacak.

1 Eylül 2020 günü başlayacak 3 'üncü aşamada öğrenciler okullarında olacak ve devlet çalışacak. 31 Aralık 2020 'de üçüncü aşama sona erecek:

SON AŞAMA

Dördüncü aşama ise 1 Ocak 2021 senesinde başlayacak ve gelişmelere göre ucu açık olacak. Bu aşamada aşı ve ilacın bulunup bulunmaması en önemli etmen olacak. Eğer virüs aşısı ve ilacı bulunursa süreç normale dönecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/turkiyenin-normallesme-takvimi-41505580