Son Dakika: AİHM'nin Türkiye Kararına Sert Tepki Geldi

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada AİHM 'ye sert tepki gösterildi.

Son Dakika: AİHM'nin Türkiye Kararına Sert Tepki Geldi

Son dakika : Dışişleri 'nden AİHM açıklaması.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy bir son dakika açıklamasında bulundu. Yazılı bir açıklamada bulunan Aksoy, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırıları çerçevesinde ülkemiz aleyhine yaptığı ihtiyati tedbir başvurusu hakkında bugün aldığı karar hukuki dayanaktan tamamen yoksundur." ifadelerini kullandı. 

Aksoy açıklamasında şunları söyledi:

"Ermenistan’ın temelsiz iddialarını desteklemek amacıyla sunduğu sosyal medya paylaşımları ile basın kesitlerine dayanarak ve hiçbir şekilde Hükümetimizin görüşüne başvurmadan aldığı kararla AİHM, inandırıcılığına ve itibarına darbe vurmuştur.

AİHM, çatışmalara doğrudan veya dolaylı olarak müdahil olan taraflara ve bu çerçevede Türkiye’ye çağrıda bulunurken, hukuki temellerden uzaklaşarak siyasi saiklerle hareket etmiş ve sahadaki gerçeklerden kopuk olduğunu göstermiştir.

AİHM, ne yazık ki, malum çevrelerin hukuku suistimal etme çabalarına alet olmuş ve 70 yıllık tarihinde insan hakları alanında elde ettiği itibarını lekelemiştir."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA