Sokağa Çıkma Yasağında Değişiklik Yapıldı (Dışarı Çıkmak Zorunda Olanlar Ne Yapacak?)

Son dakika haberi: Sokağa çıkma yasağına bazı istisnalar getirildi. Bazı 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlara sokağa çıkma izni gelirken , dışarı çıkmak, başka evde olup kendi evine gitmek zorunda olanların izleyeceği yollar duyuruldu.

Sokağa Çıkma Yasağında Değişiklik Yapıldı (Dışarı Çıkmak Zorunda Olanlar Ne Yapacak?)

Sokağa çıkma yasağı için bir ek genelge.

65 yaş üstü vatandaşlar için gece yarısındn sonra sokağa çıkma yasağı getirildi. Sokağa çıkma yasağı genelgesine ek olarak bir genelge daha yayımlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından gece 01.00 'de 81 il valiliklerine gönderilen resmi yazıda , sokağa çıkma yasağı ile ilgili bazı istisnalara yer verildi. 

Bu ek genelgeye göre 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlıkları bulunanlardan bazı vatandaşlara istisnalar getirildiğine yer verildi. 

Ek genelgede "65 göre yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar arasında yer almakla birlikte yürüttükleri kamu görevinin niteliği, mevcut durumdaki aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında hizmetine ihtiyaç duyulacak kamu görevlileri/kamu hizmeti yürütenler ile eczacılara valilik/kaymakamlıklar tarafından yasaklama/kısıtlama kararları kapsamında istisnalar getirildi." denildi.

SOKAĞA ÇIKMAK ZORUNDA OLANLAR NE YAPACAK?

Bugünden itibaren sokağa çıkma yasağı getirilen , ancak dışarı çıkması zorunlu olan vatandaşlar, ya da kendi ikameti dışında olanlar , seyahat etmesi gerekenler, 155, 156 ve 112 acil hatlarını arayacak ve taleplerini iletecek.

Talepler alınacak ve Valilik ile kaymakamlıklar tarafından  oluşturulan vefa iletişim merkezlerince takip edilecek.  Talepleri uygun görülen vatandaşlar için   ”seyahat belgeleri" düzenlenecek ve bu belgeler, talep sahiplerine kolluk birimleri tarafından teslim edilecek.

İhtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması süreci vali/kaymakamların başkanlığında oluşturulan “Vefa Koordinasyon Grubu” tarafından yönetilecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA