Sokağa çıkma yasağı için bir ek genelge.
65 yaş üstü vatandaşlar için gece yarısındn sonra sokağa çıkma yasağı getirildi. Sokağa çıkma yasağı genelgesine ek olarak bir genelge daha yayımlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından gece 01.00 'de 81 il valiliklerine gönderilen resmi yazıda , sokağa çıkma yasağı ile ilgili bazı istisnalara yer verildi.
Bu ek genelgeye göre 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlıkları bulunanlardan bazı vatandaşlara istisnalar getirildiğine yer verildi.
Ek genelgede "65 göre yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar arasında yer almakla birlikte yürüttükleri kamu görevinin niteliği, mevcut durumdaki aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında hizmetine ihtiyaç duyulacak kamu görevlileri/kamu hizmeti yürütenler ile eczacılara valilik/kaymakamlıklar tarafından yasaklama/kısıtlama kararları kapsamında istisnalar getirildi." denildi.
Bugünden itibaren sokağa çıkma yasağı getirilen , ancak dışarı çıkması zorunlu olan vatandaşlar, ya da kendi ikameti dışında olanlar , seyahat etmesi gerekenler, 155, 156 ve 112 acil hatlarını arayacak ve taleplerini iletecek.
Talepler alınacak ve Valilik ile kaymakamlıklar tarafından oluşturulan vefa iletişim merkezlerince takip edilecek. Talepleri uygun görülen vatandaşlar için ”seyahat belgeleri" düzenlenecek ve bu belgeler, talep sahiplerine kolluk birimleri tarafından teslim edilecek.
İhtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması süreci vali/kaymakamların başkanlığında oluşturulan “Vefa Koordinasyon Grubu” tarafından yönetilecek.
KAMUBULTENİ.COM | ANKARA
Ben Bursada yasiyorum evimin onundeki parka hala yaslilar akin akin geliyorlar ve kotusu cocuklarda ordalar neden akillanmazlar ki anlamiyorum
Sokağa çıkma yasağı ülke genelinde olmalı herkese sokağa çıkma yasağı uygulanmalı
Bence herkese yasak gelmeli bunun önüne geçebilinmesi için çünkü kimde var kimde yok bilşnmiyor çok acill herkese yasak gelsin bu gece çıkış serbets olayınıda doğru bulmuyorum
Bu yasak ulke genelinde ve herkese uygulannalı. Belli bir süre başimızda bu tehlike varken hayat durmalı. Daha kısıtlı olmalı
Taşeron işçiler 100 200 300 500kişi yanyana halen çalışıyor. Terbir falanda yok yalandan bir kaci agzina bez hemsire maskesi takmiş. Digerleri hic bir şey yapmamış.
Şimdi o adam orada kapip eve getirdimi ne olacak ? O zaman ne anlamı oldu 65 yasindakinin sokaga cikip kapmaması ? Oglu torunu alip getircek onun ayagina evine ?!
Mantıklı hareket edelim. Bu işi şakaya yada gevşekliğe bırakmayalım. Sonumuz italya gibi olsun istemiyorum. Gidişat yavas ama o yönde ilerliyoruz!! Her gün 100+ vaka.
İyiyiz diye kendimizi kandirmanin luzumu yok. Bazi insanlar panik yapiyor diye... Aslında hiç bir şey iyiye gitmiyor şuan. Sadece bize geç ugradıgı ve şuanda yavaş hareket ettiği için şanslıyız.
Soka çıkma yasağı sadece yaşlılara degil herkese gelmeli elektirik, kira, dogalgaz vb şeyler bir süreliğine dondurulmalı esnaflar dükkanlarını kapatmalı....
Şeyda2 gün önce
Soka çıkma yasağı sadece yaşlılara degil herkese gelmeli elektirik, kira, dogalgaz vb şeyler bir süreliğine dondurulmalı esnaflar dükkanlarını kapatmalı....
şeyda taşmı yiyelim herkes dükkanını kaptırsa ne yapıcaz
Bence; herhangi bir olaya karışmamış, bir canlıya zarar vermemiş ancak terörden yargılanmakta veya ceza almış insanların da, kadınlarında kapsama alınmasını düşünüyorum. Yetkililerde biliyorki birçoğu irade-i insiyatif ile ceza evlerinde. Yine aynı şekilde kapsama alınabilir .