Sokağa Çıkma Kısıtlamasında Yeni Dönem! Cumhurbaşkanı Bugün Açıkladı İşte Yeni Şartlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından ulusa seslendi.

Sokağa Çıkma Kısıtlamasında Yeni Dönem! Cumhurbaşkanı Bugün Açıkladı İşte Yeni Şartlar

Burada normalleşme sürecine ilişkin alınan yeni kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 65 yaş üstü için sokağa çıkma kısıtlamasının süreceğini fakat iş yeri sahibi 65 yaş üstü vatandaşların maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak işlerine dönebileceklerini söyledi. 20 yaş altı için de düzenlemeye gidildiğini söyleyen Erdoğan, bu sınırlamanın 18 yaş altı olarak düzenlendiğini ve daha önce iki grup halinde sokağa çıkma izni verilen gençler için artık 0-18 yaş grubu için izin verileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını bir müddet daha sürdürmekte fayda görüyoruz.65 yaş üstünün sokağa çıkma kısıtlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 arasında istisna durumda olmaları uygulamaları devam edecek.Esnaf ve sanatkar olarak işletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız, maske, mesafe, temizlik şartına uyarak işinin başına geçebilecek. 3 kavram çok önemli. Maske, Mesafe ve temizlik.20 yaş altı ile ilgili sokağa çıkma kısıtlamasını 18 yaşa indiriyoruz. Ve 0-18 yaş grubunun tamamı Çarşamba ve Cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak." dedi.