Silivri Cezaevinin İsmi Değiştirildi

Son Dakika. Silivri Cezaevinin ismi değiştirildi. İşte yeni isim.

Silivri Cezaevinin İsmi Değiştirildi

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz tarafından Adalet Bakanlığına verilen dilekçede Silivri Cezaevinin ismi Marmara Cezaevi olarak değiştirildi.

Geçtiğimiz günlerde Silivri Belediye Başkanı tarafından Adalet Bakanlığına bir dilekçe verildi. Verilen dilekçede cezaevinin isminin değişmesi talep edildi.

İlçe Cezaevi Olarak Tanınıyor

Bakanlığa verilen dilekçede "Silivri Haziran- ekim aylarında yazlıkçı ve tatilcilerin de katılımı ile yaklaşık 600 bin kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Tarihi kayıtlara göre Bizans ve Osmanlı dönemlerinde İstanbul'un sayfiye yeri olan Silivri'nin bu özelliği cumhuriyet döneminde de şekil değiştirerek devam etmiştir.

Üzülerek ifade etmek isteriz ki bugün Silivri, geçmişte olduğu gibi İstanbul'un yanı başında sakin, huzur, tatil, yeşil, deniz, yoğurt kelimeleri hatırlanan ve tarif edilen bir ilçe değil cezaevi ile bilinir ve tanımlanır bir hale gelmiştir" denildi.

İsim Değiştirilmesi Talep Edildi

Silivri’yi cezaevi olarak hatırlayanların oranının yüzde 54,6 olduğunu belirten Yılmaz dilekçenin devamında, "İnsanlar üzerinde oluşmuş bu olumsuz algının, ilçemizin tanınması, çekim merkezi haline gelmesi ve gelişmesi açısından negatif bir etkisinin olduğu, Silivri de yaşayan herkesin ortak düşüncesidir. Hemşerilerimizin ve değişik kurum ve STK'ların bu yöndeki düşünceleri değişik zaman ve yerlerde devlet görevlilerine, bakanlarımıza tarafımızdan iletilmiş ve Silivri ilçemizin bu olumsuz algıdan kurtulması için cezaevinin adının değiştirilmesi talep edilmiştir. Silivri kamuoyunun ortak bir talebi ve beklentisi olan Silivri Cezaevi'ni adının 'İstanbul Batıkapısı' olarak değiştirilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim" ifadeleri yer aldı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /