Savcının Aracına Not Yazdıktan Sonra Gözaltına Alınan Kişiden İlk Açıklama

Savcının aracına hatalı park etmişsiniz yazdıktan sonra gözaltına alınan kişi ilk defa konuştu.

Savcının Aracına Not Yazdıktan Sonra Gözaltına Alınan Kişiden İlk Açıklama

Savcının arabasına not yazan kişiden açıklama.

Ordu'nun Ünye İlçesi'nden bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre bir sitede yaşayan Süleyman Uysal isimli bir kişi, parkta bir aracın hatalı park ettiğini gördü ve araca uyarı notu bıraktı. Araç ise bir savcıya aitti. Aynı gün Süleyman Uysal'ın evine polisler geldi ve onu gözaltına aldı. Olay sosyal medya üzerinde büyük tepki çekti. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın not yazma nedeniyle değil, sileceklere zarar verdiği nedeniyle gerçekleştiği, Uysal'ın bu nedenle gözaltına alındığı iddia edildi.

Savcılığın yaptığı açıklamaya Adalet bakanı Abdulhamit Gül tepki gösterdi ve HSK konu ile ilgili inceleme başlattı. 

Olay sonrası Hürriyet'ten Musa Kesler'e  açıklamada bulunan Uysal, savcılığın iddiasının aksine araca zarar vermediğini söyleyerek,  "Otoparka indiğimde hatalı park edilmiş bir araç gördüm. Plaka yabancıydı, yani Ordu plakası değildi. Ben de 'Misafirdir, bilmiyordur' diye düşündüm. Uyarmak için not bıraktım. Araç savcıya aitmiş. Sonra sitenin WhatsApp grubundan bir paylaşım yapıldı. 'Bu notu siteden biri mi koydu?' diye. Ben de aşağı indim, 'Notu ben koydum' dedim. Polis oradaydı. Emniyet'e götürdüler. Yazılı ifade verdim. Tehdit veya zarar amaçlı yazmadım. Komşuluk ilişkilerine dayanarak uyarmak istedim. O da görevi gereği bir tehdit olarak algılamış olabilir. Bana sileceğin kırıldığını da söylediler. 'Sen mi yaptın' diye sordular. Ben de 'Ben yapmadım kesinlikle, yazıyı yazdım ama silecek kırmadım, arabaya da zarar vermedim' dedim. Sitede bir savcının oturduğunu da bilmiyorum. Zaten farklı bloktaymış, sadece otoparkımız ortak. İfadeyi verdikten sonra da serbest bıraktılar. Böyle olsun istemezdim." dedi.

NE OLMUŞTU?

Yanlış yere park edilen araca "Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir, bilgilerinize" yazılı notu bırakan 46 yaşındaki Süleyman Uysal, aracın sahibi olan savcının verdiği talimatla gözaltına alındı. Uysal, verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.