Sağlık Bakanı'ndan 25 Bin Personel Ataması Hakkında İlk Açıklama

Sağlık bakanı Fahrettin Koca 'dan 25 bin atama ile ilgili ilk açıklama geldi. Önceki gün yayımlanan duyuru sonrası gelen açıklamada 1480 kişinin atamasının yapılacağına yer verildi.

Sağlık Bakanı'ndan 25 Bin Personel Ataması Hakkında İlk Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  yaptığı son dakika açıklamasında atamalara değindi.

Bakan Koca yaptığı açıklamada "25 bine yakın stratejik personelin atamasının ilk adımı olarak ilan duyurusu yapıldı. 28 Şubat'ta noter huzurunda çekilişi yapılacak. Burada toplam bin 480 kişinin ataması yapılacak." dedi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle yolcuları arasında olduğu uçağın Ağrı'yı pas geçmesi ve Erzurum'a mecburi iniş yapması üzerine, beraberinde AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ile kara yoluyla Ağrı'ya gelen Koca'yı, Ağrı Devlet Hastanesi önünde Vali Süleyman Elban, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, İl Sağlık Müdürü Ali Bulut, AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, AK Parti Belediye Başkan Adayı Savcı Sayan ile kurum müdürleri ve sağlık çalışanları karşıladı.

Bakan Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"2019'da pratisyen, aile hekimi, uzman hekim ve uzman diş hekimi olmak üzere 25 bine yakın personel atamasının yapılacağını daha önce söylemiştim. 25 bine yakın stratejik personelin atamasının ilk adımı olarak ilan duyurusu yapıldı. 28 Şubat'ta noter huzurunda çekilişi yapılacak. Burada toplam 1480 kişinin ataması yapılacak. Bunların 647'si pratisyen, 773'ü uzman ve ayrıca yan dal uzman olarak da 58 kişinin ataması 28 Şubat itibarıyla yapılacak." 

ATAMA DUYURUSU DÜN GELMİŞTİ

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı ilk defa ve yeniden atama ilan metni öncek gün yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Tabip, Diş Tabibi ve eczacı ile uzman kadroları için 18-25 Şubat 2019 tarihleri arasında başvuruların alınacağına yer verildi. 

25 bin personel atama duyuru için TIKLAYIN