Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Son Dakika Atama Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin koca, 31 bin 317 sağlık personeli alımı için kılavuz yayınlamak üzere Önümüzdeki hafta ÖSYM'ye gönderileceğini açıkladı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Son Dakika Atama Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir dizi temasta bulunmak amacıyla Niğde'ye gitti. Niğde valiliğinde çeşitli açıklamalarda bulunan bakan Koca, Türkiye'nin son 20 yıl içerisinde sağlık alanında geldiği noktanın adeta çığır açtığını açıklamasının yanı sıra aynı zamanda sağlık personeli ataması bekleyen vatandaşlara da müjdeleri peş peşe sıraladı.

31 Bin 317 Yeni Sağlık Personeli Alınacak
Geçen günlerde 85 bin açıktan atama gerçekleştirileceğinin belirtildiğini vurgulayan Bakanı Koca, 31 bin 317 kişinin ataması için önümüzdeki hafta kılavuzun ÖSYM'ye gönderileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Konuyla İlgili Açıklamaları Şöyle;

“Biliyorsunuz ki 85 bin açıktan atama yapacağımızı ilan etmiştik. İlk etabı olarak 31 bin 317 kişinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere Önümüzdeki hafta ÖSYM'ye gönderiyoruz. 11 bln 317 sürekli işçi alımı için de İŞKUR'a listelerimizi gönderiyoruz. Toplamda ilk etapta 42 bln 500 kişi alacağız. Mülakat yapmaksızın doğrudan atama yapacağız. Hemen ardından ikinci etap ilanına çıkılacak. Ayrıca kurum içi ve açıktan 4 bln 924 sözleşmeli atama çalışmalarımız sürüyor. En geç ocak ayında ilana çıkacağız.”

Dedi.