Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Aşısının İlk Dozunu Yaptırdı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, TİTCK'in koronavirüs aşısına acil kullanım onayını verdiğini ve kendisinin de ilk dozu Şehir hastanesinde vurulacağını ilan etmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Aşısının İlk Dozunu Yaptırdı

Bakan Koca, toplantının ardından Şehir Hastanesi'ne geçerek burada Coronavac aşısının ilk dozunu yaptırdı. Bakan Koca, burada yaptığı açıklamada, normal eski hayata dönüş için herkesin aşısını mutlaka yaptırması gerektiğini söyledi.

Bakan Koca, "Tünelin sonundaki ışığı gördük. Aydınlık günlere çok daha yakınız. Herkesin aşı olmasını öneriyorum."

BAKAN  KOCA BİLİM KURULU TOPLANTISININ ARDINDAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Bilim kurulumuzun ana gündem maddesi aşı takvimi idi. Ülkemize gelen 3 milyon aşıyı teslim aldığımızı söylemiştim. O tarihten itibaren TİTCK güvenlik testlerine başlamıştı. Bugün testler tamamlandı. Bu güvenlik testleri rutin olarak yapılmaktadır. Acil kullanım onayı vermek üzere değerlendirme yapabilmek için faz3 çalışması devam eden aşının yeterince güvenli olduğu anlaşılmıştı. Bugün akşam saatlerinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz kurumumuz onayı verdiğini duyurmuştur. Güvenlik esaslarından ödün vermeden titizlikle çalışan personelimize, bilim insanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Aşının kullanıma başlayabilmesi için çok emek verdiler. İlk aşıyı kendimin yaptıracağını ilan etmiştim. Birazdan huzurlarınızda bilim kurulu üyelerimizden hastalığı geçirmemiş ya da gönüllü olarak aşılanmamış olanlar ile ilk aşıyı olacağız. Yarından itibaren tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarımızın aşılanmasına başlanacaktır. Vatandaşlarımız aşılama programının seyrini web sayfası üzerinden takip edebileceklerdir. Aşılama programının şeffaf yürütülmesi en büyük önceliğimizdir. Tedarik planına uygun şekilde aşılanacak kişiler kendilerine sıra geldiğinde haber alacak, randevu alarak aşılamaya gidecektir. Aşı çalışmalarında devlet büyüklerimizin de aşılanmasını bilim kurulu yararlı buldu. Aziz vatandaşlarım bugün bizi bir yıl boyunca yıpratan her hanemize temas eden küresel salgının yıkıcı etkisini bitirmek üzere başlattığımız yeni dönemin ilk günüdür.