Rusya’da Kısmı Seferberlik İçin Askere Çağırılan Kişi Sayısı Açıklandı

Aylardır devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili sonuç Putin’in istediği gibi gitmeyince kısmı seferberlik ilan edildi. Kısmi seferberlik için şuana kadar askere çağırılan kişi sayısı 200 bin olarak açıklandı.

Rusya’da Kısmı Seferberlik İçin Askere Çağırılan Kişi Sayısı Açıklandı

Özel operasyon adı altında Ukrayna’nın topraklarını işgal eden Rusya, kısmi seferberlik ile bir kez daha dünyanın tepkisini çekti. Ordunun Ukrayna karşısında başarısızlığa uğramasıyla alınan bu karar sonrası Putin seferberlik kararını ‘’Batı ülkemizi yok etmeye çalışıyor’ sözleriyle duyurdu. Orduya 300 bin askerin alınacağı açıklanırken Rus yetkililer tarafından yapılan açıklamada şuana kadar seferberlik kapsamında 200 bin kişinin çağırıldığını duyurdu.

Binlerce Rus Vatandaş Ülkelerinden Kaçtı

Putin’in seferberlik kararı sonrası binlerce Rus vatandaş, ülkelerini terk ederek kaçtı. Türkiye’de de Antalya’ya çok sayıda Rus erkek gelirken komşu ülkelere de giden Rus erkeklerinin sayısı da bir hayli fazla.

Bunun yanında erkeklerin askere gitmemek için tüyler ürperten yöntemler kullandıkları da görüldü. Özellikle ayaklarını ve kollarını kıran çok sayıda Rus videoları paylaşıldı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /