Rabia Naz'ın Şüpheli Ölümü İle İlgili Yeni Açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptığı son dakika açıklamasında Rabia Naz 'ın şüpheli ölümüne dair HSK 'nın kararını değerlendirdi.

Rabia Naz'ın Şüpheli Ölümü İle İlgili Yeni Açıklama

Abdulhamit Gül 'ten Rabia Naz açıklaması.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Gül paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ve HSK'nin müfettiş incelemesi kararını değerlendirdi. 

Hakimler Savcılar Kurulu Başkanı olarak baba Şaban Vatan'ın başvurusunun öncelikli olarak görüşülmesi talimatını verdiğini aktaran Gül, başvuruyu öne alarak görüşen HSK'nin, müfettiş incelemesine karar verdiğini hatırlattı.

Bakan Gül paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sürecin şeffaf biçimde ilerlemesi ve tüm soruların cevabını bulması yegane amacımızdır. Süreci başından beri dikkatle takip ediyorum. Bir baba ve Adalet Bakanı olarak, Şaban Vatan'ın acısını anlıyor, adalet arayışını derin bir saygıyla karşılıyorum. Temennim, soruşturma sonucunda maşeri vicdanı tatmin edecek adil bir neticeye varılmasıdır. Rabia Naz kızımızı rahmetle anıyor, acılı ailesine sabırlar diliyorum. Gerçek neyse onu bilmek, öğrenmek isteyen ailenin yanındayız."