Rabia Naz Vatan Olayında Son Dakika Gelişmesi

Giresun 'un Eynesil ilçesi 'nde şüpheli şekilde hayatını kaybeden  Rabia Naz'ı bulan ve ambulansı arayn şahit Mürsel Küçükal 1 yıl sonra ifadesini değiştirdi. 

Rabia Naz Vatan Olayında Son Dakika Gelişmesi

Rabia Naz olayında son dakika gelişmesi: Tanık ifade değiştirdi.

Gazete Duvar 'dan Serkan Alan 'ın kaleme aldığı yazısında, Eynesil 'dse 12 Nisan 2018 günü  evinin önünde yaralı şekilde bulunan Rabia Naz hastanede hayatını kaybetti. Bu olayın peşini ise babası bırakmadı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında  Rabia Naz’ın binadan evinin önündeki verandayı da aşarak ön tarafa atlayarak intihar ettiği iddiası üzerinden yürütüldü. Şimdi ise evin yan tarafına atladığı öne sürülüyor.

Dava ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Tanıklardan Mürsel Küçükal ise 1 yıl sonra ifadesini değiştirdi.  Bu gelişme sonrası baba Şaban Vatan ise tanık ifadesin değiştirilmesini yeni bir ‘senaryo’ olarak nitelendirerek, savcılık soruşturmasına tepki gösterdi.

1 YIL SONRA İFADE DEĞİŞTİRDİ

Olayla ilgili kurulan Meclis Komisyonu, 9 Kasım ’da Eynesil ’e gitti. Komisyon Eynesil 'e gidince dava gizlilik kararı kaldırıldı. Rabia Naz’ı ilk gören ve ambulansı arayan Mürsel Küçükal adlı kişinin olaydan 1 yılı aşkın süre sonra, 14 Mayıs 2019 tarihinde ifade değiştirdiği ortaya çıktı.

12 Nisan 2018 günü ifade veren bu kişi, Şaban Vatan’ın evine yaklaştığı sırada yerde sırt üstü yatan bir kız çocuğu gördüğünü, feryat edip bağırdığını, herhangi bir kan görmediğini söyledi. Küçükal bir sayfalık ilk ifadesinde öğrenci kıyafeti olan Rabia Naz’ın üzerinde ve kıyafetinde yırtık görmediğini de belirtti.

KORKTUĞUM İÇİN...

1 yıl sonra değiştirilen ifade ise Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi. 

Küçükal verdiği ifadesinde "Daha önce verdiğim ifademde eksik olan hususlar vardır. Korktuğum için bazı hususları söyleyemedim, vicdanım bu sebeple rahatsız oldu, şu an gördüklerimi hiçbir baskı altında kalmadan anlatmak istiyorum" dedi.

Rabia Naz’ı bulduğu ana ilişkin ifadesini sürdüren Küçükal şunları söyledi:

"Vatan apartmanının alt tarafındaki yolda park halindeki bulunan mavi renkli aracın önünde, fındıklık alan ile beton yolun birleştiği yerde bir kız çocuğu olduğunu gördüm. Çocuğun ayakları karşıdaki çimenlik alanda, baş kısmı yolda bulunuyordu. Dirseklerinden güç alarak sırt üstü geri geri iş yerinin olduğu tarafa sürünüyordu. Dirseklerinden güç aldığını hissettim, belini çok kullanamıyor gibiydi, çok da farkında değilim. İlk başta ayaklarında iki ayakkabısı da vardı. Bu şekilde ne kadar süre süründüğünü hatırlamıyorum. Bu esnada sırt üstü yatar halde, kollarını ve ayaklarını can havli ile hareket ettiriyordu. Bu hareket esnasında bir ayağı diğer ayağına takıldı ve ayakkabılarından bir tanesinin ayağından çıktığını gördü."
'Polis bana 'Ses duydum dersen senin üzerine kalır' dedi'

Olayın ardından evine gittiğini ve ağabeyinin uyarısıyla olay yerine yeniden gittiğini belirten Küçükal daha önce ‘güm’ sesini ifadesinde söylememesine ilişkin ise şunları kaydetti:

"Yukarıda belirttiğim ‘güm’ sesini daha önceki ifademde söylemedim. Bunu söylememe sebebim ise olay yerine beni çağırıp yürüdüğüm yolu soran polise ses duyduğumu söylemiştim. Ancak polis bana, ‘Kaza gördün mü, araba gördün mü’ diye sordu. Ben yok dedim. Polis bana, ‘Ses duydum dersen senin üzerine kalır’ deyince, korkup bu konu benimle ilişkilendirilir düşüncesiyle söylemedim. Polisin kim olduğunu hatırlamıyorum. Görsem de hatırlamam. Hatta polise ifademde bu konudan bahsedeyim mi diye sorduğumda bana, ‘Ben bilmem sen bilirsin’ dedi. Söyleyip söylemem konusunda baskı yapmadı. Çekindiğim için hiçbir ifademde bu konudan bahsetmedim. Bu konu benim içimde sıkıntı yaptı. Vicdanen rahatsızlık duyduğum için bugün vermiş olduğu ifademde size aktarıyorum."

BABA VATAN 'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Baba Şaban Vatan ise tanığın ifade değiştirmesi ve savcılığın bu yönde soruşturma yürütmesini eleştirerek, söz konusu iddiaya yönelik evinin yan tarafında canlandırma yaptı.

Vatan, Adli Tıp Kurumu raporunda da, tanığın söylediği şekilde, Rabia Naz’ın sırt üstü dirseklerinden güç alarak yokuş yukarı sürünebileceğinin öne sürülmesine tepki gösterdi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA