PTT 2019 Personel Alımı Tarihi ve Sayısı İçin Üzen Haber

PTT , KPSS şartı olmadan 2019 yılında personel alımı yapacak. Farklı kadrolara yapılacak kamu personeli alımı için üzen son dakika gelişmesi yaşandı.

PTT 2019 Personel Alımı Tarihi ve Sayısı İçin Üzen Haber

PTT KPSS'siz yeni personel alımı hakkında üzen gelişme.

PTT 2018 yılında KPSS şartı olmadan 5 bin yeni personel alımı için yazılı ve sözlü sınav yaptı. KPSS'siz yapılan ve ön lisans ile lisans mezunu adaylar arasından yapılan kamu personeli alımında adaylar için süreç geçtiğimiz gün sona erdi. 

Sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından kazanan 5 bin aday, PTT bünyesinde işe başlamak için sabırsızca beklemeye başladı. Ancak PTT geçtiğimzi gün bir duyuru yayımladı ve hem 5 bin personel alımında kazanan adayları, hem de yeni personel alımını bekleyen yüz binden fazla adayı üzdü. 

Kamubulteni.com olarak geçtiğimiz gün takipçilerimize aktardığımız bilgide PTT, atanmaya hak kazanan 5 bin kamu personeli için şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şirketimizin personel ihtiyacının karşılanmasını teminen yapılan 2018/1 personel alımı sözlü sınav sonuçları açıklanmıştır.

Sözlü sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adayların atama işlemlerine, sözlü sınav sonucunun ilan edildiği tarihten itibaren Şirketimizin ihtiyaçları doğrultusunda belirli dönemler halinde en geç 1 (bir) yıl içinde başlanacaktır."

ADAYLAR SENEYE KADAR ANCA ÇAĞRILACAK

Bu açıklamaya göre bazı adaylar hemen iş başı yapacak. Bazı adaylar ise ihtiyaca göre 2019 yılı sonuna kadar çağrılacak.

YENİ ALIM GECİKEBİLİR-SAYI AZALABİLİR

PTT 'nin 2019 yılında da 5 bin civarı personel alımı yapması bekleniyordu. Ancak bu açıklamaya bakacak olursak, PTT bünyesine ciddi bir personel eksiği olmadığı, yeni alım için ilanın gecikebileceği sonucu çıkarılabilir. Ciddi bir ihtiyaç olmadığı için yeni personel alımında sayının azalması da söz konusu. 

2018 yılında Mayıs ayında yayımlanan ilan bu sene biraz gecikeceğe benziyor. Bekleyip göreceğiz. 

PTT BAŞVURUSU DEVAM EDEN PERSONEL ALIMI

PTT, kendi bünyesinde bulunan şirketlere personel alımı yapıyor. İlanların detayları ve başvuru ekranı için TIKLAYIN

PTT PERSONEL ALIMI HAKKINDA SON DAKİKA HABERLERİ GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubu için >>>>TIKLAYIN