Parti Değil Adaylar Ön Planda Olacak, İşte Erdoğan'ın 2023 Seçim Planı

2023 seçimlerinin yavaş yavaş yaklaşmasıyla beraber partiler de  hazırlıklarına başladı. Seçimler için kolları sıvayan partiler arasında AK Parti ilçe stratejisini netleştirmeye başladı. Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerde Parti kimliğini değil de daha çok aday kimliğini ön plana çıkararak oy toplamaya çalışacak. İllerde sevilen isimlere ve kirlilik listelerinde daha çok yer verilecek.

Parti Değil Adaylar Ön Planda Olacak, İşte Erdoğan'ın 2023 Seçim Planı

Olağanüstü Toplantıda Görüşüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda 2023 seçimleri için bazı AK Partili kurmayları ile  ‘olağanüstü’ bir toplantı gerçekleştirdi ve başta seçim beyannamesi olmak üzere partinin seçimlerde nasıl bir strateji izleyeceği üzerinde duruldu.

Milletvekili Adaylar İçin Çok Sıkı Kriterler Uygulanacak

Cumhuriyetten Selda Güneysu’nun hazırlamış olduğu habere göre Adalet ve Kalkınma Partisi genel merkezinde milletvekili aday listeleri üzerinde çalışma ile bir komisyon oluşturuldu. Edinilen bilgiye göre komisyon, 2023 adayları için bazı kriterler ön plana sürüyor.


Partiler Değil, Aday Kimliği Ön Planda Tutulacak

AK Parti, diğer seçimlerden farklı bir şekilde şimdi de partinin değil de daha çok aday kimliklerinin ön planda olduğu bir seçişim stratejisi izleyecek.

Sevilen İsimlere Öncelik Verilecek
Bu sebeple parti yönetimi 'illerde ön plana çıkan ve vatandaşın gerçekten sevdiği, güven duyabileceği, halk ile birebir temas kurabilecek, diyaloğa açık ve halkın problemlerini yerinde tespit ettikten sonra çözüm üretebilecek’ isimleri adaya göstermeye çalışıyor. Diğer taraftan bu seçimlerde eş dost ve akraba ilişkisi ise gözetilmeyecek.