New York Metrosunda Saldırı Çok Sayıda Yaralı Var Bomba Paniği

Son Dakika. New York Metrosunda saldırı gerçekleştirildi. Çok sayıda yaralı var. Metroda patlayıcı olduğu bildirildi.

New York Metrosunda Saldırı Çok Sayıda Yaralı Var Bomba Paniği

Reuters’ın son dakika olarak duyurduğu habere göre, ABD’nin New York kentinde metroda saldırı meydana geldiği, çok sayıda kişinin vurulduğu aktarıldı.

Görgü tanıklarının anlattıklarına göre iki kişi metroya gelerek rast gele ateş etmeye başladı. New York Post gazetesi de görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, bir şüphelinin, tanınmamak için, MTA çalışanına benzer bir tür kıyafet giydiğini öne sürdü.

New York itfaiyesi bölgede patlayıcıların tespit edildiğini açıkladı.

New York İtfaiyesi sözcüsü, Sunset Park'taki tren istasyonunda duman şikayeti üzerine olay yerine giden itfaiye personelinin çok sayıda kişinin vurulduğunu tespit ettiğini söyledi. CNN International, olayda 13 kişinin yaralandığını ve en az beşinin vurulduğunu aktardı.

Olayın, Sunset Park’ta D, N, R hatlarının yer aldığı 36. Caddeki metro istasyonunda sabah 08.30 sularında meydana geldiği aktarıldı.

Olayın terör saldırısı mı yoksa bireysel bir saldırı mı olup olmadığıyla ilgili incelemelerin sürdüğü belirtildi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, caddenin kapatıldığı, kentteki metro seferlerinin durdurulduğu bildirildi.