Ne Zaman Bitecek? Sokağa Çıkma Yasağı Hakkında Son Dakika Açıklaması

Kısıtlamaların kaldırılması hakkında son dakika açıklamaları geldi. Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü , henüz erken dedi.

Ne Zaman Bitecek? Sokağa Çıkma Yasağı Hakkında Son Dakika Açıklaması

Bilim Kurulu Üyesi'nden açıklama: Kısıtlamalar için erken.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü A Haber kanalına konuk oldu ve gündeme ilişkin önemli konuları değerlendirdi. Canlı yayında konuşan Özlü, sokağa çıkma yasağı, 65 yaş üstü ve 20-18 yaş altı kısıtlamalar, restoran ve kafeler ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Son günlerde mutasyona uğrayan virüs nedeniyle vakaların yeniden artışa geçmesi yüzünden kısıtlamaların bir süre daha devam edeceği bildirildi. 

Özlü, kısıtlamaların kaldırılması ile ilgili yaptığı açıklamada,  "Ben şu an itibariyle bunun erken olduğunu düşünüyorum sağlık açısından henüz daha statik bi dönemde olmadığımızı düşünüyorum. Vaka sayılarımızın hala daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Önümüzü tam net göremediğimizin kanaatindeyim. Mutasyonlu virüse bağlı olarak dünyada bir yükselme trendi yaşanıyor. Böyle bir gidiş varken çok uygun olmayacağı kanaatindeyim." dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan ise dün yaptığı açıklamada, "Önümüzü görme noktasında mevcut aşılama sayımız henüz yeterli değil. Bu nedenle kabine toplantısından çok büyük bir karar çıkmasını kişisel olarak beklemiyorum. Okullarla ilgili bir karar olabilir ancak bunu konuşmak için de iki haftamız var. Geçen hafta küçük bir dalgalanma yaşanmıştı. Bu nedenle temkinliyiz. Öğretmen aşılarımızın da başlayacağını görüyoruz. Bu süreç biraz daha öne çekilmek durumunda." demişti.

Bu açıklamalara bakacak olursak Bilim Kurulu toplantısından kısıtlamaların kaldırılmaması yönünde tavsiye kararı çıktığı görülüyor.