Müzik Yasağı Esnetildi!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında getirilen gece 00.00'dan sonra müzik yasağı esnetildi. Yeni genelge ile müzik yasağının başlangıç saati 01.00 oldu.

Müzik Yasağı Esnetildi!

Küresel çapta yaşanan koronavirüs pandemisi ile mücadele kapsamında eğlence mekanlarında gece saat 00.00'dan müzik yasağı getirilmişti. Ancak geçtiğimiz aylarda başlayan normalleşme ile birlikte bir çok yasak kaldırılmış ancak gece 00.00'dan sonra uygulanan müzik yasağı kaldırılmamıştı.

Müzik yasağının başlangıç saati 01.00 oldu

Sektörden gelen talepler doğrultusunda müzik yasağı biraz daha esnetildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile gece saat 00.00'da başlayan müzik yasağının başlangıç saati bu akşamdan itibaren 01.00'e çekildi.  Ayrıca yeni genelgede kolluk birimlerince yapılacak olan denetimlerde işletmenin canlı müzik izni olup olmadığı, belirlenen saat aralığı dışında müzik yayını yapılıp yapılmadığı gibi hususlara özellikle bakılacağı vurgulanırken, denetimlerde  halkın huzur ve sükünunu bozacak ve çevreyi rahatsız edecek şekilde ilgili mevzuatta belirlenmiş çevresel gürültü seviye değerlerinin üzerinde müzik yayını yapan işletmeler ve/veya kişiler hakkında işlem yapılacağına  da vurgu yapıldı.