Memurlar Ses Yükseltti! Maaşlara Eşel-mobil zammı şart!

Son dönemlerde yüksek çıkan enflasyon karşısında alım gücü düşen memurlar ses yükseltti. Yetkili memur sendikası Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, zamlara karşı devletin 'eşel-mobil' uygulamasını getirmesinin bir zorunluluk olduğunu açıkladı.

Memurlar Ses Yükseltti! Maaşlara Eşel-mobil zammı şart!

TÜİK bugün Nisan ayın enflasyon verisini açıkladı. Açıklanan resmi rakamlar ile birlikte Nisan ayı enflasyonu yüzde 7,25 çıkarken, yıllık enflasyon yüzde 70'e dayandı. 

Artan enflasyon karşısında alım gücü gün geçtikçe eriyen memurlar ise ses yükseltti ve maaşlarına zam istedi.

Maaşlara eşel mobil uygulaması getirilsin 

Memurlar adına hükümet ile zam görüşmeleri yapan ve yetkiyi elinde bulunduran Memur Sen Başkanı artan enflasyon karşısında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.  enflasyonun yüksek çıkması üzerine sabit gelirli memurların alım gücünün korunması için zamlara karşı devletin 'eşel-mobil' uygulamasını getirmesinin bir zorunluluk olduğunu açıkladı.

Kamu görevlilerinin alım gücü korunmalı

Nisan ayında enflasyonun yüzde 7,25, Ocak - Nisan arasında yüzde 31,70 ve yıllık enflasyon rakamının ise yüzde 69,96 olduğuna dikkat çeken Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, şu an için memur maaşlarına yüzde 22,51 enflasyon farkı oluştuğunu aktardı. Pandemi döneminde yaşanan sıkıntılar sebebiyle son aylarda enflasyonun öngörülenden fazla artması sebebiyle başta kamu görevlileri olmak üzere sabit gelirli vatandaşların alım güçlerinin iyice düştüğünü açıkladı. Yalçın,özellikle enerji,yakıt,emtia ürünleri başta olmak üzere bütün tüketim ürünlerinde yaşanan fiyat artışlarının alım gücünü iyice düşürürken, gelir dağılımında adaletsizliği de arttırdığına dikkat çekti. Tüm bunların karşısında Eşel Mobil sistemin devreye girmesi gerektiğini belirtilen Başkan Yalçın, Memur sen olarak başta kamu görevlilerinin ve tüm sabit gelirli vatandaşların alım gücünün korunması gerektiğini bir kez daha yineledi.