Mehmetçik´i Bomba Yüklü Maket Uçakla Vurmaya Çalıştılar

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta düzenlediği operasyonlar hız kesmeden devam ederken terör örgütlerinin son hain planı Mehmetçik´in dikkati sayesinde önlendi.

Mehmetçik´i Bomba Yüklü Maket Uçakla Vurmaya Çalıştılar

Operasyon bölgelerini mayın tarlasına çevirmek gibi yöntemlere başvuran PKK terör örgütü bu kez maket bir uçağı bombalarla donatarak TSK üs bölgesine yolladı. Mehmetçik'in dikkati sayesinde önlenen saldırıda maket uçak ateş altına alınarak düşürüldü.

Operasyonlar sırasında Mehmetçik'in karşısına çıkamaya cesaret edemeyen teröristlerin bölgeyi mayın tarlasına çevirdiği rapor edilirken, güvenlik güçlerini de bomba yüklü maket uçaklarla hedef almaya çalıştıkları ifade edildi.

5 Mayıs tarihinde gerçekleşen olayda, PKK'lı teröristler Irak'ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ni maket uçakla hedef alıp bir patlama gerçekleştirmek istedi.

Edinilen bilgilere göre teröristler tarafından bir maket uçak patlayıcıyla donatıldı. Hedefde ise Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir üs bölgesi vardı. Ancak sonuç teröristlerin istediği gibi olmadı. Güvenlik güçleri üs bölgesine yaklaşan maket uçağı fark etti ve patlayıcı yüklü maket uçak ateş altına alınarak düşürüldü.

İlk Kez Denemiyorlar

Teröristlerin maket uçak taktiği ilk değil. Daha önce de yurt içinde ve yurt dışında Türk güvenlik güçlerine yönelik maket uçak saldırısı olmuş ve saldırılar Mehmetçik'in dikkati sayesinde önlenmişti.